News Flash:

Jandarmii au intervenit pe 10 august cu "un indicativ ascuns" si au utilizat "practici interzise". Acuzatiile la care va trebui sa dea un raspuns Carmen Dan

11 Septembrie 2018
921 Vizualizari | 0 Comentarii
carmen dan 538x332

Camera Deputatilor dezbate, marti, de la ora 16.00, motiunea simpla cu titlul „Bastoanele PSD peste obrazul democratiei romanesti”, prin care 67 de deputati din opozitie solicita demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru interventia Jandarmeriei la protestele din 10 august.
Potrivit initiatorilor motiunii simple, jandarmii subordonati ministrului de Interne, Carmen Dan, au intervenit pe 10 august, la protestul antiguvernamental din Piata Victoriei, <cu indicativul ascuns (impotriva regulamentelor)>, au utilizat practici <interzise (lovituri la cap)>, au actionat impotriva unei „majoritati pasnice a protestatarilor” si au intervenit „in baza unui ordin care nu exista legal in momentul interventiei”, toate acestea fiind catalogate, in textul motiunii simple, ca fiind un <cumul de ilegalitati>.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, mai este acuzata ca a actionat <la ordin politic>.

„Cum sa lovesti in cap cetateni nevinovati, fara ca nimeni sa te poata recunoaste, pentru ca ai avut grija sa iti acoperi numarul de identificare, cu binecuvantarea sefilor? Cum sa folosesti gaze iritante la cativa centimetri de fata unor femei cazute? Cum sa ataci fara discernamant turisti care nu aveau nicio legatura cu protestul din Piata Victoriei? Pentru toate aceste intrebari avem un singur raspuns: din razbunare impotriva contestatarilor si opozantilor. La ordin politic. Cu speranta ca romanii <se vor invata minte>, vor fi speriati, asa cum se intampla in regimurile totalitare”, scrie in textul motiunii simple.

Potrivit documentului, PSD incearca „musamalizarea oricarei discutii despre 10 august” si textul motiunii mentioneaza in acest sens ca sefii Jandarmeriei au fost avansati dupa proteste, PSD a refuzat convocarea unei sesiuni extraordinare pentru dezbaterea evenimentelor din 10 august, iar raportul Internelor asupra evenimentelor din 10 august „a fost ascuns timp de doua saptamani”.

In motiunea simpla cu titlul „Bastoanele PSD peste obrazul democratiei romanesti" se face referire si la o posibila premeditare a evenimentelor din 10 august.

„Primul mare mister este de ce nu a convocat ministrul Carmen Dan Centrul National de Conducere a Actiunilor de Ordine Publica, desi acest organism exista tocmai pentru situatii speciale si de criza? Avand in vedere faptul ca existau dinainte informatii cu privire la posibile violente, intrunirea acestui Centru de decizie era necesara, cu atat mai mult cu cat asta implica si colaborarea cu Presedintele, prim-ministrul si cu CSAT", se arata in textul motiunii.

Documentul mai aminteste de explicatii contradictorii ale oficialilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005215 (s)