News Flash:

ISJ Timis, o prima victorie in scandalul BAC-ului fraudat la Faget

22 Septembrie 2015
1222 Vizualizari | 0 Comentarii
liceu faget
Inspectoratul Scolar Judetean Timis are pe rol zeci de procese cu elevii care au fost eliminati din examenul de Bacalaureat de la Faget pe motiv de frauda. In total, la prima sesiune a Bacalaureatului au fost eliminati 143 de elevi, care au atacat decizia in instanta. Acum, inspectoratul a reputat si prima „victorie”… 
Toate victorie este mult spus, e vorba mai mult de o confirmare. In cazul unei eleve care a fost eliminata din examen pe motiv de frauda, instanta a decis ca procesul-verbal al inspectoratului (n.r. cel prin care se constata frauda) ramane in picioare, urmand ca procesul sa se judece in continuare pe fond. Practic, eleva a contestat, prin avocat, in prima instanta, procesul-verbal prin care este eliminata din examen pe motiv de frauda. Instanta a considerat procesul-verbal ca fiind valabil, judecata urmand sa mearga mai departe.
In cazul Bihor (n.r. acolo unde au fost eliminati mai multi elevi), spre exemplu, instanta a dat dreptate, in aceasta faza, unui numar de 12 elevi. Procesele-verbale au fost anulate, iar liceenii s-au putut prezenta la facultate pentru a se inscrie, deoarece procesul-verbal care constata frauda si implicit o sanctiona prin eliminare a devenit nul, in urma deciziei instantei.
„Am castigat un proces, in sensul ca o fata a cerut suspendarea procesului-verbal de sanctiune. Ne-am prezentat, am mers cu toate materialele, urmeaza judecarea pe fond. Daca acea eleva ar fi castigat, atunci ar fi fost anulat procesul-verbal. S-a respins solicitarea si am ramas cu procesul-verbal in picioare si urmeaza sa se judece pe fond”, spune Aura Danielescu, inspector scolar general de Timis.
La Faget, in urma constatarii fraudei la Bacalaureat, in prima sesiune de examen, au fost eliminati 143 de elevi si 9 profesori s-au trezit cu contractul de munca desfacut disciplinar. Noua dintre profesorii care au participat la Bacalaureatul de la Faget au fost dati afara. Alte zeci de cadre didactice s-au ales cu diminuari de salariu pentru trei sau sase luni. Zeci de elevi si o parte din profesorii eliminati au actionat Inspectoratul Scolar Timis in instanta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008862 (s)