News Flash:

Isi pierde mandatul Iohannis daca e gasit incompatibil de Curtea Suprema? Ce spune Basescu

21 Decembrie 2014
1204 Vizualizari | 0 Comentarii
”Indiferent care va fi decizia Curtii in procesul domnului Iohannis, mandatul presedintelui nu se poate intrerupe”, a spus Traian Basescu, in ultima sa conferinta de presa ca sef al statului.
Presedinte ales al Romaniei, Klaus Iohannis, mai are un hop: decizia privind incompatibilitatea. Referitor la acest subiect, Traian Basescu a explicat ca, si daca instanta ar decide ca a fost incompatibil, tot nu si-ar pierde mandatul de presedinte, conform Constitutiei.
”Mandatul presedintelui nu se poate intrerupe pentru ca scrie in Constitutie situatiile in care isi pierde mandatul: referendum dupa ce este suspendat sau daca este acuzat de inalta tradare. Nu exista niciun cuvant care sa faca aluzie pe chestiuni de incompatibilitate. Mi-am dat o parere, citind Constitutia. Acel proces, cu juramantul odata depus, nu mai poate produce efecte. Indiferent care va fi decizia Curtii in procesul domnului Iohannis, mandatul presedintelui nu se poate intrerupe” , a precizat Basescu.

Iohannis pleaca intr-un concediu de cateva zile in SUA
 
Dosarul lui Klaus Iohannis, in care Agentia Nationala de Integritate cere sa fie sanctionat pentru incompatibilitate, va fi judecat pe 14 ianuarie 2015, dupa cum a decis Curtea Suprema.
Odata investit in functia de presedinte insa, Klaus Iohannis va capata imunitate. Despre aceasta, presedintele ales a spus, intr-o conferinta de presa de la Cluj-Napoca, ca imunitatea prezidentiala va fi primul lucru la care va renunta in momentul in care va castiga alegerile. Chiar si asa, un presedinte nu poate renunta la aceastp imunitate, fiind vorba despre o prevedere constitutionala. Gandul.info

traian basescu curtea suprema
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006351 (s)