News Flash:

Ionut Misa, discutii cu Liviu Dragnea inainte de a da explicatii in Parlament in legatura cu Formularul 600: "Erorile de comunicare noi le decontam, eu sunt unul dintre ei"

23 Ianuarie 2018
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
misa

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a avut o discutie cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, inainte de audierea din Comisia Economica a Senatului, in care va da explicatii in legatura cu Formularul 600, alaturi de presedintele ANAF, Mirela Calugareanu.
UPDATE 12.00 Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a declarat, marti, dupa discutia pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, ca si-a facut datoria, precizand ca a avansat propuneri privind programul de guvernare. 

Intrebat daca a avansat propuneri privind programul de guvernare in cadrul discutiilor, Ionut Misa a raspuns afirmativ.

In ceea ce priveste reinnoirea mandatului sau la Ministerul Finantelor, Misa a spus: "Eu consider ca mi-am facut datoria. (..) Erorile de comunicare noi le decontam, eu sunt unul dintre ei".
Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a avut o discutie cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, inainte de audierea din Comisia Economica a Senatului, in care va da explicatii in legatura cu Formularul 600, alaturi de presedintele ANAF, Mirela Calugareanu.

"D-le ministru Misa, D-na presedinte ANAF, Mirela Calugareanu, STOPATI DE URGENTA EFECTELE FORMULARULUI 600! Astazi, am solicitat oficial prezenta la Comisia Economica a Senatului, marti 24 ianuarie, a ministrului finantelor si a presedintelui ANAF pentru a da explicatii in legatura cu OUG 116/2017 care anuleaza practic efectele Legii preventiei, atat de asteptata de mediul de afaceri, cat si a Ordinului ANAF 4140 din decembrie 2017 prin care peste 1 milion de persoane cu profesii liberale sunt pusi sa plateasca CASS din anul 2012 incoace, bineinteles cu penalitatile de rigoare!!! Se repeta istoria platii retroactive a TVA-ului de pe vremea lui Blejnar! Cred ca fiecare zi cu Ordinul asta in vigoare, loveste iarasi si iarasi in profesiile liberale!", a scris Daniel Zamfir, presedintele Comisiei Economice a Senatului, pe pagina sa de Facebook, saptamana trecuta.

Prin OUG 116/2017, Guvernul Tudose a acordat inspectorilor ANAF posibilitatea de a fi rasplatiti cu bonusuri de pana la 15% din sumele incasate.

ANAF a anuntat ca 210.000 de contribuabili persoane fizice au obligatia de a depune, pana la data de 31 ianuarie 2018, formularul 600 in vederea determinarii contributiei de asigurari sociale (CAS) si a contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS). Formularul se adreseaza persoanelor care obtin venituri din activitati independente. Luni, ca urmare a nemultumirilor exprimate de cei care au activitati independente, reprezentantii coalitiei de guvernare au anuntat amanarea pana la 1 martie a termenului pana la care se pot depune documentele, fiind publicat un proiect de OUG pe site-ul Ministerului Finantelor in acest sens.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006119 (s)