News Flash:

Ionesie Gheorghioni, "vicele" CJ Caras-Severin, trimis in judecata de DNA!

4 Iunie 2015
1132 Vizualizari | 0 Comentarii
Ionesie Gheorghioni
Procurorii DNA Timisoara l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Ionesie Gheorghioni, vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, pentru comiterea a doua infractiuni de trafic de influenta. 
In dosar, a fost deferit justitiei, tot in stare de arest preventiv, si nepotul acestuia, Adrian Cosmin Gheorghioni, pentru complicitate. 
Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, in perioada 2013 - mai 2015, Ionesie Gheorghioni a pretins si primit de la un om de afaceri (martor denuntator) 230.000 lei si 8.400 euro, reprezentand 10% din valoarea unor contracte de utilitate publica de intretinere a drumurilor incheiate de firma administrata de acesta cu CJ. 
"In schimbul sumelor mentionate, firma respectiva a fost favorizata de Ionesie Gheorghioni, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a platilor de catre Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat - unitate din structura CJ Caras Severin si prin acceptarea si semnarea devizelor de lucrari de catre functionarii din cadrul aceleiasi institutii. Suma de 8.400 de euro a fost pretinsa si primita in mai multe transe de Ionesie Gheorghioni, prin intermediul lui Adrian Gheorghioni", se arata in comunicat. 
DNA precizeaza ca, pentru ajutorul acordat, Adrian Gheorghioni a primit de la sotia omului de afaceri, ca folos propriu, o camera foto cu diverse accesorii, in valoare de circa 1.900 lei. 
Sursa citata mentioneaza ca, in 25 martie 2015, in baza unei noi intelegeri infractionale convenite cu martorul denuntator, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca prima parte a procentului de 10% din incasarile primite de firma omului de afaceri, pentru doua contracte de deszapezire incheiate in decembrie 2014. 
"Diferenta de 20.000 lei a fost remisa lui Ionesie Gheorghioni la 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante", se mai arata in document. 
Procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui numar de 10 imobile ce apartin celor doi pana la concurenta sumelor de peste 205.000 lei si 175 euro. 
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie si a Serviciului Roman de Informatii. 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caras-Severin cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii luate in cauza. AGERPRES

ionesie gheorghioni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005691 (s)