News Flash:

Ion Cristoiu arunca bomba! Ce spune despre scandalul inregistrarilor cu Sebastian Ghita

5 Ianuarie 2017
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
cristoiu
Ion Cristoiu pune gaz pe foc in scandalul inregistrarilor cu Sebastian Ghita aparute in ultimele zile. Jurnalistul publica un fragment din jurnalul Elenei Udrea, despre care spune ca ar confirma acuzatiile patronului RTV.


"Pentru a exemplifica modul de operare al Binomului in distrugerea trusturilor de presa, Sebastian Ghita, in hotarele unui autodenunt rasunator, dezvaluie felul in care si-a indeplinit el misiunea de a-l executa mafiot pe Sorin Ovidiu Vantu pentru a prelua Realitatea Tv si a o transforma intr-un post favorabil Sistemului, si, mai ales, lui Traian Basescu. Asa cum arata Sebastian Ghita, desi Sorin Ovidiu Vantu a fost trimis la puscarie, el n-a reusit sa preia Realitatea Tv. A primit atunci misiunea de a face RTV", scrie Cristoiu pe blog.


Ion Cristoiu prezinta trei alte elemente care confirma faptul ca Sebastian Ghita este un acoperit al SRI scapat de sub control, iar infiintarea RTV a fost facuta sub coordonarea Serviciului.


"Marti seara, la emisiunea sa Romania 9ʼ de la TVR, Ionut Cristache a facut Sic! Diviziei Presa a Binomului si a abordat, cu salutara indrazneala, dezvaluirile lui Sebastian Ghita despre executarea mafiota a lui Sorin Ovidiu Vantu.


Cu acest prilej, Ionut Cristache a redifuzat o marturisire a Elenei Udrea dintr-un interviu acordat lui in 9 noiembrie 2016 despre cum s-a infiintat RTV:


– Pe domnul Ghita il stiu mai mult in ultimul timp, eu m-am certat cu domnul Ghita permament! Eu sint cea care s-a opus ca domnul Ghita sa aiba RTV-ul in 2010!


– Dar aveati puterea asta sa va opuneti?


– .. si ca…


– Stati un pic, cum adica teoretic?


– … si ca om care eram…


– Doamna Udrea…


– … care era…


– Doamna Udrea, ce inseamna ca v-ati opus ca domnul Ghita sa aiba RTV-ul?


– Da, parerea mea a fost ca domnul Ghita nu ar trebui sa aiba RTV-ul.


– Dumneavoastra puteati decide in Romania cine sa aiba ce?


– Nu puteam sa decid, puteam sa am o parere!


– Dar afacerea RTV s-a discutat intr-un cadru institutional?


– Da, s-a discutat intr-un cadru institutional!


– Cum adica?


– Adica conducerea SRI a fost interesata sa existe acest post de televiziune!


Declaratia Elenei Udrea il confirma pe Sebastian Ghita:


Binomul SRI-DNA, sub binecuvintarea lui Traian Basescu, i-a dat lui Sebastian Ghita misiunea de a infiinta un post tv.


Invitat al emisiunii, mi-am dat seama ca in cazul Sebastian Ghita, Istoricul, fie el istoric al clipei sau istoric pur si simplu, are obligatia sa confrunte dezvaluirile cu alte documente.


Confesiunea Elenei Udrea din 9 noiembrie 2016 se constituie intr-un astfel de document.


Intors acasa, am cautat imediat doua din documentele intocmite de Elena Udrea, aflate la dispozitia mea:


Denuntul facut la DNA in 30 ianuarie 2015 si Jurnalul, incheiat la inceputul lui ianuarie 2015, inainte de a fi arestata preventiv.


Atit Denuntul, cit si Jurnalul, confirma dezvaluirea de esenta din inregistrarile lui Sebastian Ghita:


Sebastian Ghita a avut misiunea de a-l executa pe Sorin Ovidiu Vintu si de-a prelua Realitatea Tv pentru a face din ea un post pro Binomul SRI-DNA.


Pentru ca n-a reusit, a infiintat tot sub semnul unei misiuni RTV.


Denuntul istoriseste pe larg operatiunea: inlocuirea Realitatea tv cu Romania tv:


„Acoperirea puterii inseamna si sa ai control asupra presei. In anul 2011 SRI i-a infiintat televiziune lui Ghita Sebastian. Sub pretextul, altfel corect, ca Vintu avea probleme cu legea si cu concursul lui Ghita, care l-a inregistrat pe SOV, acesta a fost arestat si Realitatea a fost preluata de Ghita. A urmat un scandal intre Ghita si Elan Schwarzenberg, dar primul avea sustinerea Serviciului, ca urmare s-a infiintat RTV. Pentru a nu crea suspiciuni, s-au dus la Presedintie sa ii ceara acordul, pe motiv ca democratia va fi mai aparata cu o noua televiziune. I-am spus Presedintelui convingerea mea ferma ca RTV va deveni un post al SRI-ului, al lui Ponta si PSD, desigur anti-Basescu si anti-Udrea. Asa s-a si intimplat. L-am intrebat pe Ghita de ce ma ataca in continuu si cu toate minciunile si mi-a zis ca el nu mai controleaza postul, ca postul este controlat de Coldea, in sensul in care i-a dat bani sa ma atace.


In ultima saptamina la Cotroceni, pe RTV era o emisiune in care se analizau dosarele penale la care va trebui sa raspunda Traian Basescu. O emisiune de linsaj desigur, dar si de decredibilizare a Presedentiei. L-a sunat pe Coldea si i-a zis ca isi da seama ce se intimpla si ca daca nu se potolesc va iesi public sa il acuze ca Ghita este omul care le face jocurile. RTV-ul s-a potolit imediat, de ce iese psd-istul, la comanda cui? Pentru ca are multe dosare penale cu care este tinut. El mi-a povestit la o cafea la Safe, un bistro pe Barbu Vacaresu, ca a fost chemat la audieri si fratele lui si ca i-a amenintat pe cei doi, Coldea si Maior ca ii impusca daca ii fac lui ce i-au facut lui Traian Basescu cu fratele lui. Evident cred ca a exagerat cu impuscatul, dar in rest stiu ca e adevarat.”


Jurnalul aduce noi amanunte fata de Denunt:


„Ghita cu televiziunea RTV, pentru ca Traian Basescu l-a lasat sa o faca, pentru ca asa i-a zis Maior ca este bine, in 2012. Eu m-am impotrivit, stiind ca va fi o televiziune pro Ponta. Acum am aflat ca si Coldea s-a opus. Presupun, din acelasi motiv. RTV s-a transformat intr-o televiziune impotriva lui Traian Basescu. Iar Maior zice de mult ca nu il mai controleaza pe Ghita.


Zilele trecute, RTV pornise o companie cum se va duce Basescu pe la DNA dupa ce nu va mai fi Presedinte. Eram la Cotroceni. Presedintele s-a enervat atit de tare incit l-a sunat pe Coldea! Nu se mai intimplase. De obicei il suna pe Maior pentru Ghita. L-a amenintat ca daca nu-l opreste va spune a doua zi ca Ghita este sau a fost (cred ca l-a corectat cumva Coldea) acoperitul SRI.


Cind am vorbit simbata cu Presedintele, am verificat daca RTV se oprise. Da, se oprise, mi-a spus satisfacut Presedintele! De ce o fi satisfacut? Aceasta arata ca RTV este la mina lui Coldea si, dupa ce nu va mai fi Presedinte si nu va mai avea pirghia demiterii, il va face praf la RTV. Coldea ii tot spunea ca Ghita nu mai raspunde la comenzi. Serios? Un om cu atitea dosare cit are el? Cine sa il creada pe Coldea? Poate doar Maior si Traian Basescu. Dar uite ca a avut pirghii sa il opreasca pe Ghita. De ce cind vrea, cind se teme, Coldea il poate struni pe Ghita?”


Din cite se vede in cazul Romania Tv, Sebastian Ghita a scapat de sub control.


Pe masura trecerii timpului, Sebastian Ghita isi afirma tot mai mult independenta fata de SRI.


La alegerile prezidentiale din 2014, el refuza sa transpuna in practica ordinul de a-l trada pe Victor Ponta si a se pune in slujba lui Klaus Iohannis, preferatul Binomului SRI-DNA.


Avem aici explicatia a ceea ce i s-a intimplat lui Sebastian Ghita in ultima vreme.


Ca si in cazul Gabriel Oprea, un altul care a refuzat sa tradeze, Binomul SRI-DNA s-a napustit asupra lui Sebastian Ghita trintindu-i dosare, unul dupa altul. Lucru nu prea greu de realizat. Nu de alta, dar Sebastian Ghita facuse afaceri la comanda sau sub obladuirea Binomului. Toate misculatiile sale erau stiute din chiar clipa punerii la cale a afacerii.


Punctul culminant urma sa fie arestarea sa preventiva de catre echipa de control mafiota de la DNA Ploiesti.


Sebastian Ghita a disparut.


A lasat spre difuzare celebrele inregistrari, si ele dovada unui agent scapat de sub control.


Sint tare curios ce i se va intimpla.


Nu de putine ori, pe agentii scapati de sub control ii asteapta sinuciderea!


Mai mult sau mai putin aranjata!", scrie Cristoiu pe blog.

ion cristoiu scandalul inregistrarilor sebastian ghita jurnalistul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006330 (s)