News Flash:

Iohannis: Romania este dispusa sa acorde asistenta Serbiei pentru aderarea la UE

16 Iulie 2015
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis
Romania este dispusa sa acorde asistenta Serbiei in procesul de aderare la Uniunea Europeana, daca partea sarba isi doreste acest lucru, a declarat, la Belgrad, presedintele Klaus Iohannis, la finalul intrevederii cu omologul sau sarb, Tomislav Nikolić.
"Serbia merita sa fie recompensata pentru eforturile semnificative de reforma facute pana in prezent. Speram ca negocierile efective de aderare ale Serbiei la UE sa demareze in acest an. Cunoastem din proprie experienta dificultatile si eforturile pe care le presupun intregul proces de pregatire si negociere a aderarii la UE. De aceea am exprimat disponibilitatea si deschiderea deplina a Romaniei de a oferi asistenta Serbiei in domenii relevante pentru procesul de integrare, daca Serbia, sigur, doreste acest lucru", a declarat presedintele Iohannis, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Potrivit aceleiasi surse, cei doi sefi de stat au discutat despre relatiile economice, dar si despre drepturile minoritatilor, presedintele urmand sa aiba o intalnire si cu reprezentantii comunitatii romane din Serbia, la finalul vizitei oficiale de o zi pe care o efectueaza in tara vecina.
Printre proiectele comune mentionate in cadrul discutiilor dintre cei doi inalti demnitari se numara autostrada Timisoara - Belgrad, cooperarea transfrontaliera si interconectivitatea energetica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005830 (s)