News Flash:

Iohannis, dupa intalnirea cu Papa Francisc: "A fost o intalnire emotionanta si foarte buna"

17 Mai 2015
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis ci papa
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, sambata, despre primirea sa in audienta la Vatican, de catre Papa Francisc, ca a fost o intalnire emotionanta si ca au avut o discutie foarte buna, despre lucruri de actualitate, despre situatia din Romania, dar si despre situatia din Ucraina si Rep. Moldova.
”Am discutat lucruri de actualitate. A fost foarte interesat de situatia din Romania, de situatia generala, de situatia bisericilor din Romania, a minoritatilor etnice.Toate aceste lucruri le-am discutat, le-am prezentat. Am discutat, evident, despre situatia din Ucraina, am discutat despre Moldova, putin, despre situatia foarte complicata creata in zona Mediteranei, migratia care vine din nordul Africii. A fost o discutie foarte buna”, a spus seful statului, despre intalnirea cu Papa Francisc.
Seful statului a mai adaugat ca i-a lansat invitatia Sanctitatii Sale Papa Francisc de a veni in Romania.
Intrebat cand ar putea avea loc aceasta vizita, Klaus Iohannis a spus: ”Noi credem ca 2018 ar fi un an foarte potrivit pentru aceasta vizita, dar, sigur, aici este nevoie de a negocia in detaliu, pe caile diplomatice uzuale”.
Intrebat daca a fost o intalnire emotionanta, presedintele Klaus Iohannis a raspuns: ”Da, a fost o intalnire emotionanta si foarte buna”.
Presedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, la Vatican, de Sactitatea sa Papa Francisc, seful statului daruindu-i Suveranului Pontif o gravura cu orasul in care a fost primar, Sibiu, si o moneda de aur.
Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj referitor la intalnirea pe care a avut-o vineri cu Papa Francisc, mentionand ca l-a asigurat pe Suveranul Pontif "de respectul si admiratia romanilor pentru generozitatea si contributia sa la o lume mai buna si mai toleranta".
"L-am intalnit astazi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, figura luminoasa a lumii moderne. I-am adresat Sanctitatii Sale invitatia de a vizita Romania, invitatie pe care Suveranul Pontif a acceptat-o cu placere", a scris presedintele pe Facebook.
"L-am asigurat totodata de respectul si admiratia romanilor pentru generozitatea si contributia sa la o lume mai buna si mai toleranta", a continuat Iohannis.
Administratia Prezidentiala a anuntat, dupa primirea presedintelui Klaus Iohannis in audienta de catre Sanctitatea Sa, Papa Francisc, ca Suveranul Pontif a acceptat cu placere invitatia din partea sefului statului de a vizita Romania si ca data vizitei va fi stabilita pe canale diplomatice.
”In cursul acestor intalniri deosebit de cordiale, care au avut loc in ziua aniversarii a exact 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice, au fost discutate relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun. De ambele parti a fost exprimata satisfactia deosebita cu privire la caracterul excelent in care s-au dezvoltat aceste relatii in ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodata, interesul reciproc pentru dezvoltarea in continuare a dialogului si a cooperarii bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertatii religioase, dialogul interreligios si combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, si un schimb de opinii pe teme internationale de actualitate”, se precizeaza in comunicat. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005002 (s)