News Flash:

Iohannis catre ambasadori: Aveti datoria de a pregati alegerile

31 August 2016
1041 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant
Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis miercuri ambasadorilor romani ca au datoria de a aplica modificarile legislative referioare la votul in strainatate astfel incat sa se evite restrangeri inadmisibile ale dreptului la vot la alegerile parlamentare care vor avea loc la sfarsitul anului.
Presedintele a spus ca insista asupra chestiunii votului in strainatate, dupa ce a facut apel la echilibru si ratiune in campania electorala, la o intalnire la Palatul Cotroceni cu sefii misiunilor diplomatice ale Romaniei.
"Au loc modificari legislative pentru imbunatatirea unor prevederi. Aveti datoria si responsabilitatea prioritare, ca sefi de misiuni – dar este o responsabilitate pentru ansamblul ministerului – de a pune corect in aplicare aceste prevederi, de a pregati adecvat si in detaliu alegerile parlamentare din strainatate, in conformitate cu competentele MAE in domeniu, astfel incat sa fie evitate restrangeri inadmisibile ale acestui drept constitutional fundamental", a spus presedintele intr-un discurs la Palatul Cotroceni.
Guvernul urmeaza sa adopte miercuri OUG care da MAE posibilitatea de a dispune infiintarea de sectii de vot suplimentare, fata de cele organizate in misiunile diplomatice. De asemenea, actul normativ va permite romanilor din diaspora care vor sa voteze prin corespondenta sau la sectie sa se inscrie in registul electoral prin e-mail.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004940 (s)