News Flash:

Iohannis a promulgat Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice

18 Iunie 2015
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind procedura insolventei persoanelor fizice, care prevede ca orice cetatean aflat in incapacitate de plata a datoriilor, nu din vina sa, sa isi poata reesalona datoriile pe o perioada de cinci ani.
In calitate de for decizional, Camera Deputatilor a adoptat, pe 20 mai, in unanimitate, proiectul Legii insolventei persoanelor fizice, care prevede ca orice cetatean aflat in incapacitate de plata a datoriilor, nu din vina sa, sa isi poata reesalona datoriile pe baza unui plan de redresare financiara pe o perioada de cinci ani.
Toate grupurile parlamentare au sustinut acest proiect initiat de deputatul PSD Ana Birchall si de alti 153 de parlamentari.
Deputatul PSD Ana Birchal a spus atunci ca este o "istorie legislativa", fiind prima data cand cetatenii vor avea o lege a insolventei persoanei fizice.
"Proiectul are la baza studii din 12 state si este rezultatul dezbaterilor purtate inca din martie 2014 cu toate institutiile implicate. Legea va fi un ajutor real pentru romanii de buna-credinta sufocati de datorii", a mai spus Birchall.
Deputatul PSD Ciprian Nica a apreciat ca este o initiativa "suta la suta a PSD", cu sprijinul Guvernului si al institutiilor.
Deputatul PNL Ioan Cupsa a spus, insa, ca PNL voteaza acest proiect de lege pentrui ca este "o initiativa eminamente liberala", care este pe rolul Parlamentului inca din 2010. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005929 (s)