News Flash:

Iohannis a aprobat numirea lui Maior ca ambasador in SUA

1 Mai 2015
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis a aprobat joi numirea fostului sef al SRI George Maior ca ambasador al Romaniei in SUA, anunta Administratia Prezidentiala.
Tot joi, seful statului a aprobat rechemarea lui Iulian Buga din pozitia de ambasador in Statele Unite.
Presedintele Iohannis a aprobat propunerile de numire si rechemare de ambasadori in conformitate cu prevederile constitutionale (art. 91 al. 2 din Constitutia Romaniei) si in baza consultarilor cu prim-ministrul si cu ministrul Afacerilor Externe.
In privinta numirii, conform reglementarilor si cutumelor in materie, urmeaza solicitarea agrementului statelor/organizatiilor aferente si audierile in Comisiile de politica externa ale Parlamentului, iar apoi emiterea decretului de numire.
George Maior si-a inaintat demisia pe 27 ianuarie din functia de director al Serviciului Roman de Informatii. El a detinut aceasta pozitie incepand cu octombrie 2006.
In perioada 2000-2004, el a indeplinit functia de secretar de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare in cadrul Ministerului Apararii Nationale, in aceasta calitate coordonand, din punct de vedere strategic si militar, integrarea Romaniei in NATO.
In noiembrie 2004 a fost ales senator PSD de Alba in Parlamentul Romaniei, functie pe care a detinut-o pana la 5 octombrie 2006, cand a demisionat, pentru a prelua conducerea SRI.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005842 (s)