News Flash:

Ioan Holender, fost director al Operei din Viena, s-a retras din Asociatia Timisoara CCE 2021

21 Februarie 2018
1145 Vizualizari | 1 Comentarii
tim

Ioan Holender, fost director al Operei din Viena, a anuntat, luni, ca se retrage din functia de presedinte de onoare al Asociatiei Timisoara – Capitala Europeana a Culturii, fiind nemultumit ca nu a fost consultat in legatura cu acest proiect, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ioan Holender a transmis, luni, o scrisoare Asociatiei Timisoara – Capitala Europeana a Culturii si presei, prin care anunta ca a luat decizia de a se retrage din functia de presedinte de onoare al institutiei.

“Avand in vedere ca nu am fost nicicand consultat de Asociatia Timisoara - Capitala Europeana a Culturii, desi sunt Presedintele de Onoare al acesteia, ma retrag din aceasta “functie”, pe care in fond nu am indeplinit-o niciodata si pe care nu mai doresc sa o detin. Va rog sa excludeti numele meu din acest context. Sunt alaturi de intelectualii orasului meu, personalitati precum Tolcea, Ungureanu, Jecza, Vighi, Lupu Hausvater, Babeti, Armanca, Garboni, Murgu, s.a., care din cate am inteles, nu sunt implicati si nici macar consultati in privinta Timisoara 2021”, a declarat Ioan
Holender.


De asemenea, fostul director al Operei din Viena s-a aratat nemultumit de faptul ca directorul artistic al asociatiei este un cetatean suedez, dar si ca din boardul de conducere al institutiei face parte si sotul presedintelui Simona Neumann.

“Pe de alta parte, ca Director Artistic al Asociatiei Timisoara - Capitala Europeana a Culturii a fost angajat un cetatean din Suedia, care nu are nicio tangenta cu Timisoara si care nici macar nu cunoaste limba romana. Bineinteles ca nici despre alcatuirea boardului asociatiei nu am fost informat, afland doar deunazi ca si sotul doamnei Neumann este unul dintre membrii acestuia”, se arata in scrisoarea semnata de Ioan Holender.

Presedintele Asociatiei Timisoara – Capitala Europeana a Culturii, Simona Neumann, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca Ioan Holender a fost invitat, alaturi de toti intelectualii din Timisoara mentionati in scrisoare, sa se implice in proiect.

“Am primit un e-mail din partea domnului Ioan Holender cu privire la renuntarea la functia de presedinte de onoare. I-am multumit pentru discutiile pe care le-am avut mai ales in ultima parte a candidaturii, cand am colaborat cu domnia sa. Noi am invitat sa se implice in acest proiect toate personalitatile marcante mentionate de domnia sa si suntem deschisi sa se implice in continuare cu proiecte care sa vina in sprijinul dosarului cu care am castigat acest titlu. In ceea ce priveste boardul de conducere, acesta va fi reformat, astfel ca asociatia este deschisa catre membri care doresc sa se implice activ. Toate informatiile cu privire la componenta boardului de conducere sunt publice de cativa ani”, a afirmat Simona Neumann.

In luna septembrie a anului 2016, Timisoara a fost desemnata Capitala Culturala Europeana (CCE) in anul 2021. Orasele contracandidate la acest titlu au fost Bucuresti, Cluj-Napoca si Baia Mare. Capitala Banatului a candidat cu un proiect care se numeste „Lumineaza orasul prin tine”.

In toamna anului trecut, a fost organizat primul eveniment public de mare anvergura de catre Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Culturala Europeana, un spectacol de circ contemporan.

Pentru acest an, in cadrul programului Timisoara 2021 – Capitala Culturala Europeana sunt planificate un festival de circ contemporan, concerte si lecturi in locatii abandonate, evenimente in piete publice, precum si in cladiri post-industriale parasite de pe malul Begai.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005035 (s)