News Flash:

Investitii de peste 10 milioane de euro in localitati din Timis si Caras-Severin pentru protectia in caz de inundatii

17 Martie 2016
952 Vizualizari | 0 Comentarii
protectie unundatie
Sapte localitati din judetul Caras-Severin si una din Timis vor fi protejate in caz de inundatii in urma unor investitii de peste zece milioane euro, realizate de Administratia Bazinala de Apa Banat pe raul Poganis si afluentii acestuia. 
'Lucrarea de amenajare a raului Poganis, intre Brebu, la confluenta cu raul Timis, a insemnat recalibrarea de albie, asigurarea de calcul de 1%, adica va putea tranzita o viitura care, probabilistic, se poate intampla o data la o suta de ani. Lucrarile constau in suprainaltarea digurilor cu parapet de beton si consolidari de maluri, acolo unde au fost supuse eroziunii', a declarat marti, pentru AGERPRES, Wilhelm Szabo, inginer-sef la Serviciul de Gospodarire a Apelor Caras-Severin. 
Suprainaltare de diguri, consolidare de maluri, recalibrarea albiei, statie de pompare, parapet de aparare sunt doar o parte dintre lucrarile realizate pe raul Poganis, pe o distanta de peste o suta kilometri, pentru a limita efectele unor posibile inundatii. 
La randul sau, Ioan Spanu, directorul Serviciului de Gospodarire a Apelor Caras-Severin, afirma ca lucrarea s-a finalizat cu succes inca de la finele anului trecut, astfel incat in aceasta primavara nu vor mai fi probleme, asa cum s-a intamplat in anii trecuti. 
'A fost o lucrare pe fonduri europene, pe POS Mediu, in valoare de aproape 60 milioane lei, pentru a se evita evenimentele nedorite. Astfel, localitatile amplasate de-a lungul acestui rau, pe o lungime de circa o suta de kilometri, dar si terenurile agricole vor fi ferite de inundatii. Aceste lucrari s-au derulat pe o perioada de circa un an si jumatate', a afirmat Ioan Spanu. AGERPRES

timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007267 (s)