News Flash:

Intalnire intre sindicalistii de la Spitalul Judetean de Urgenta Resita si presedintele CJ, pe tema sporurilor

19 Aprilie 2018
855 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean de Urgenta din Resita

 O delegatie a sindicalistilor din Spitalul Judetean de Urgenta Resita s-a intalnit, miercuri, cu presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Silviu Hurduzeu, pentru a se cauta solutii astfel incat personalul unitatii spitalicesti sa nu piarda bani la salariu. 

"Stiam de aceasta problema si urmeaza sa solicitam date suplimentare de la spital. Din analiza facuta de noi, la fondul de salarii care ni s-a inaintat, ca suma, acesta depaseste prevederea legala de 30% din bugetul ordonatorului principal de credite. Noi credem ca in aceasta suma sunt incluse si alte categorii de venituri, nu doar sporurile. Daca acele venituri vor fi scoase, va scadea suma totala a sporurilor si exista posibilitatea de a se incadra in cei 30%. Daca acele venituri sunt bagate in salarii, va creste si fondul de salarii si, implicit, suma totala a sporurilor va fi mai mare. Vom incerca sa urmarim doua lucruri, si anume, cei care au pierdut sa nu piarda la salarii sau, daca acest lucru se intampla, pierderea sa fie cat mai mica", a declarat presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Silviu Hurduzeu. 

Conform sindicalistilor de la SJU Resita, un raspuns din partea CJ Caras-Severin la doleantele personalului sanitar ar putea veni pana marti, 24 aprilie. 

"Conducerea Consiliului Judetean ne-a ascultat doleantele si a spus ca va verifica situatia si ne va da un raspuns pana cel tarziu marti, 24 aprilie. In ceea ce priveste UPU, s-a spus foarte clar ca nu avem bani de la CJ, ca fondul nostru este separat, venit de la Minister, si cei de la spital nu aveau de ce sa ne taie sporurile, de la 75% la 55%. Nu apartinem de Consiliul judetean, sa fim per anvelopa, 30%. Sporul nu trebuia taiat", a precizat asistent principal Mariana Ficicuci, sef tura la UPU - SMURD. 

Liderul Sindicatului Sanitas, filiala Caras-Severin, George Tiutiu, se afla la Bucuresti, unde joi se va desfasura intrunirea Consiliul National. 

"Aici se va pune problema la nivel de minister, al UPU, Infectioase, TBC, Reanimare, toti cei care au pierdut la sporuri. Eu sunt asistenta, mi-a crescut salariul si mi-au scazut sporurile. Practic, acum, iau o suta de lei in plus", a afirmat liderul sindicatului din Spitalul Judetean de Urgenta Resita, Maria Galescu. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006258 (s)