News Flash:

Instanta suprema decide daca va emite mandat de arestare in lipsa pentru Sebastian Ghita

5 Ianuarie 2017
902 Vizualizari | 0 Comentarii
sebastian ghita2
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) decide, joi, daca admite cerere DNA de inlocuirea a controlului judiciar cu arestul preventiv in cazul lui Sebastian Ghita, dupa ce acesta nu s-a prezentat la politie, incalcand astfel masura preventiva.
Solicitarea a fost inaintata de procurorii anticoruptie dupa ce Sebastian Ghita nu s-a prezentat la sediul Politiei din Ploiesti, in cadrul controlului judiciar, masura preventiva fiind astfel incalcata. Fostul deputat este cercetat sub control judiciar in dosarul in care este cercetat pentru dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducererea unui vehicul fara permis. In acelasi dosar sunt trimisi in judecata si Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si Aurelian Constantin Mihaila, fost procuror general adjunct al Parchetului din Ploiesti, Viorel Dosaru, fost sef al IPJ Prahova, Constantin Ispas, ofiter de Politie.
Articolul 215 din Codul de Procedura Penala prevede, la alin.7 ca "in cazul in care, pe durata masurii controlului judiciar, inculpatul incalca, cu rea-credinta, obligatiile care ii revin sau exista suspiciunea rezonabila ca a savarsit cu intentie o noua infractiune pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva sa, judecatorul de drepturi si libertati, judecatorul de camera preliminara sau instanta de judecata, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune inlocuirea acestei masuri". Pe numele lui Sebastian Ghita poate fi emis mandat de urmarire nationala daca judecatorii avizeaza arestarea in lipsa.
Omul de afaceri a fost cautat si in baza unui mandat de aducere emis, pe 21 decembrie, de DNA Ploiesti dupa ce nu s-a prezentat la sediul institutiei pentru audieri in dosarul "Ponta-Blair", dosar in care si el este urmarit penal, dar in care nu are vreo masura preventiva impusa.
De la disparitie pana in prezent, au aparut mai mult inregistrari cu fostul deputat in care acesta vorbeste despre sistemul judiciar din Romania si despre personaje cheia din justitie, din SRI si din mediul politic. Fostul parlamentar sustine ca toate dosarele privind oameni de afaceri din mass-media au fost masluite si ca are informatii despre cum a fost aranjata condamnarea lui Dan Voiculescu si cum a fost fabricat dosarul lui Adrian Sarbu. De asemenea, acesta sustine ca dosarul Realitatea TV a fost pus la cale de Laura Codruta Kovesi pentru a supune sistemului postul de televiziune. Ghita afirma si ca Nicolae Popa, fost director FNI, a fost adus din Indonezia cu un avion platit de o firma privata din Ploiesti. La ultima aparitie, Sebastian Ghita a prezentat o inregistrare cu fostul presedinte Traian Basescu in care acesta vorbeste despre despre informatii pe care le-ar fi primit in legatura cu dosarul ICA, in care a fost condamnat Dan Voiculescu. In urma acesteia, procurorii s-au autosesizat si au deschis un dosar penal de abuz in serviciu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005129 (s)