News Flash:

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arad a primit Drapelul de Lupta

16 Octombrie 2016
974 Vizualizari | 0 Comentarii
drapel
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" al judetului Arad a primit sambata Drapelul de Lupta, care a fost inmanat, in cadrul unei ceremonii, comandantului unitatii, colonel Ion Bogdanescu, de catre secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta. 
"Chiar daca ISU Arad, sub aceasta forma, exista de scurt timp, personalul unitatii a demonstrat ca este o structura integrata, omogena, cu siguranta una dintre cele mai puternice si importante, tinand cont de numarul de interventii gestionate anual. Distinctia care vi se acorda prin decret prezidential marcheaza tot ce inseamna valorile militare - onoare, demnitate si profesionalism, valori care trebuie sa existe in fiecare dintre voi si sunt unite sub acest insemn - Drapelul de Lupta", a transmis secretarul de stat Raed Arafat. 
El a adaugat ca, dincolo de simbolistica sa, Drapelul de Lupta este pentru fiecare militar o amintire a trecutului glorios si totodata semnifica lupta continua pe care pompierii o poarta pentru a invinge timpul, distantele, propriile limite in salvarea de vieti. 
Arafat a amintit ca IGSU a trecut prin unul dintre cele mai ample programe de dotare. Peste 31 de milioane de euro din fonduri europene au fost cheltuiti in 2015 pentru achizitia de echipamente de comunicatii si pentru inundatii. Alte cateva milioane de euro de la bugetul de stat au mers pentru cumpararea de echipamente folosite la misiunile de zi cu zi si in special pentru interventia in medii subterane. In 2016, acest proces de dotare continua, fiind deja semnate pana la aceasta data contracte de peste 30 de milioane de euro, a precizat el. 
"Recentele acte normative adoptate de Guvern asaza pompierii acolo unde trebuie, in prima linie pentru interventii salvatoare de vieti si bunuri. Toate aceste lucruri vin pe un teren din ce in ce mai dificil. Provocarile sunt din ce in ce mai mari iar pompierul a devenit mai mult decat un luptator in fata focului. Schimbarile climatice ne pun in fata unor provocari fara precedent. (...) Pompierul nu mai este un salvator solitar, ci face parte dintr-un sistem integrat, transformandu-se intr-un salvator universal. Vreau sa-mi exprim intreaga recunostinta pentru tot ceea ce faceti zilnic", a subliniat Arafat. 
La finalul ceremoniei, cadrele ISU 'Vasile Goldis' au defilat cu tehnica de lupta a unitatii. 
La festivitati a participat si generalul de brigada Ovidiu Vasilica, sef al IGSU, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor judetene si locale, personal din structurile suport si toate subunitatile de interventie ISU Arad, parteneri din Ungaria, cadre in rezerva si numerosi aradeni. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006541 (s)