News Flash:

Inspectia Judiciara a demarat luni un nou control la DNA

23 Aprilie 2018
931 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3

Inspectia Judiciara a demarat, incepand de luni, un control tematic la structura centrala DNA, verificarile vizand, printre altele, si lucrarile ce au avut ca obiect achitarile definitive inregistrate in perioada 2016 - primul semestru al anului 2017.
Reprezentantii Inspectiei Judiciare au anuntat ca, incepand de luni, institutia face un control tematic la structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie.

"Controlul tematic a fost dispus prin Ordinul inspectorului sef nr. 37/2018, avand la baza Hotararea nr. 686 din 31 octombrie 2017 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru aprobarea Raportului Inspectiei Judiciare nr. 5115/IJ/982/DIP/2017 privind eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor ce decurg din legi si regulamente, de catre conducerea structurii centrale a Directiei Nationale Anticoruptie, precum si respectarea normelor procedurale si regulamentare de catre procurorii si personalul auxiliar de specialitate din cadrul acestei directii", arata Inspectia Judiciara.

Printre obiectivele verificarilor, se numara primirea, inregistrarea si circuitul lucrarilor avand ca obiect achitarile definitive inregistrate in perioada 2016 - semestrul I 2017, evidenta acestor activitati, verificarea indeplinirii obiectivelor inscrise in programele de activitate vizand perioada 2016 - semestrul I 2017 referitoare la situatia achitarilor definitive inregistrate, verificarea situatiei achitarilor definitive inregistrate in perioada 2016 - semestrul I 2017 la nivelul Sectiei judiciare a Directiei Nationale Anticoruptie, identificarea in fiecare caz a datei sesizarii primei instante si a momentului pronuntarii solutiei definitive, informarile privind hotararile definitive de achitare, intocmite in temeiul Ordinului procurorului general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie privind hotararile definitive de achitare si restituire, pronuntate de instante, dar si masurile dispuse de procurorii cu functii de conducere pentru organizarea activitatii privind achitarile definitive inregistrate in perioada 2016 - semestrul 1 2017.
La inceputul saptamanii trecute, Inspectia Judiciara a anuntat ca a inceput un alt control la DNA, acesta avand scopul de remediere a deficientelor constatate la verificarea anterioara. Controlul a fost efectuat, potrivit institutiei, in perioada 16-20 aprilie.


inspectia judiciara dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006769 (s)