News Flash:

Indicii ca esti alergic

15 August 2018
7879 Vizualizari | 0 Comentarii
alergie la gluten

Cu toate ca multe persoane cred ca alergiile alimentare sunt ceva cu care te nasti, aceste probleme se pot dezvolta la orice varsta. Iata cateva semne care iti indica faptul ca ai o alergie alimentara!

Cum iti dai seama daca ai o alergie alimentara?

1. Mancarimi sau furnicaturi

Daca incepi sa simti mancarimi sau furnicaturi la nivelul gurii sau gatului dupa ce ai mancat ceva, ar putea fi un semn ca ai o alergie. Fii atent daca este vorba despre un anumit produs alimentar sau daca exista vreo diferenta intre reactia ta la versiunile gatite si cele crude ale unui produs alimentar. Furnicaturile sau mancarimea la nivelul buzelor si limbii sunt mai subtile si ar trebui urmarite pentru progresie, insa aceleasi reactii la nivelul gatului indica o reactie mai grava.

2. Probleme de respiratie, respiratie suieratoare

Indiferent daca apare imediat sau la cateva minute / ore dupa, dificultatile de respiratie reprezinta un semn grav al unei reactii alergice. S-ar putea sa simti ca nu poti sa respiri profund si ca gatul pare a se stramta. Unii oameni pot observa si o tuse. Orice dificultate de respiratie ar trebui luata in serios. O adevarata alergie alimentara duce la aparitia anafilaxiei, care poate implica umflarea traheei, ducand la dificultati de respiratie si, eventual, deces.

3. Inflamatii

Inflamarea traheei reprezinta un semn al unei alergii, dar umflarea fetei, a buzelor, a limbii, a gatului sau a oricarei alte parti a corpului poate fi, de asemenea, un semn ca esti alergic la ceva. Cel mai probabil, observi acest lucru in decurs de doua ore de la masa, iar simptomele pot dura cateva ore. Daca limba incepe sa se umfle, facand dificila vorbirea sau respiratia, cere imediat ajutorul unui medic!

4. Urticarie, eruptie cutanata sau eczema

Eczemele pot fi rezultatul unei alergii alimentare. Incearca sa observi daca exista vreo anumita parte pe corp unde apar mancarimi sau urticarie, respectiv eczeme. Urticaria implica o eruptie foarte incomoda, care apare ca pete rosii pe piele. Eczema este similara, dar putin diferita, aratand ca o eruptie care provoaca mancarimi, pe pliurile interioare ale articulatiilor, cum ar fi coatele, genunchii, degetele si incheietura mainii. 

5. Ameteala

Desi pot fi atribuite si altor probleme de sanatate, ametelile implica si alergiile. Daca ai mancat ceva si te simti foarte slabit, ar trebui sa iti contactezi imediat medicul.

sursa: eva.ro


inflamatii eczemele ameteala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006894 (s)