News Flash:

INCREDIBIL! Oricand ar putea avea loc o tragedie la Maternitatea din Arad. "Acolo cade tavanul la propriu!"

20 Martie 2016
1208 Vizualizari | 0 Comentarii
cadariu
Maternitatea din Arad, aflata intr-o stare critica, a fost vizitata, joi, de catre ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, iar concluzia acestuia a fost ca maternitatea trebuie mutata pentru ca "acolo cade tavanul la propriu".
"Varianta in care sa se mute obstetrica si neonatologia cred ca este o solutie. Trebuie sa le prioritizam atata vreme cat stim ca, in acest moment, solutia se impune pentru aceasta problema care este stringenta, acolo stim cu totii cade tavanul la propriu", a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu.
Acesta a vizitat atat maternitatea de stat din Arad, dar si cladirea noua aflata in cartierul Gradiste, la marginea municipiului. Aceasta a fost construita initial pentru sectia TBC a spitalului judetean, care de asemenea functioneaza in conditii improprii si nu a fost inca inaugurata. In urma unui incident din ianuarie, cand o bucata mare de tencuiala a cazut de pe una dintre cladirile actuale ale maternitatii, autoritatile s-au speriat si apoi au anuntat intentia de a muta maternitatea in cladirea construita intial pentru TBC. Aceasta cladire nu cuprinde insa toate necesitatile unei maternitati, asa ca va trebui reconfigurata.
"Ce gasim acolo nu e o situatie perfecta (...) trebuie regandite niste circuite, trebuie facute si niste investitii pentru a construi bloc operator, sala de nastere, sunt elemente care nu se regasesc in structura actuala. Am convenit ca se va face cat mai repede un studiu si cu ce putem ajuta noi e sa detasam medic epidemiolog, asta e primul pas, in cateva saptamani, apoi in urmatoarele luni sa fie definitiv acest spatiu si parte de obstetrica si neonatologie sa isi regaseasca acolo sediul, daca lucrurile se vor potrivi", a precizat ministrul Sanatatii.
Cu toate ca si sectia TBC functioneaza intr-o cladire improprie pentru care se plateste chirie Bisericii Ortodoxe Romane, situatia de la maternitate este mai dificila, a apreciat Achimas-Cadariu. Acesta a mai spus ca se va discuta cu Biserica Ortodoxa pentru a se vedea ce se poate face in cazul cladirii care este degradata.
Ministrul Sanatatii a anuntat totodata si investitii pentru judetul Arad.
"Bugetam 7 incumbatoare si bugetam solicitarea unui aparat RMN in valoare de sapte milioane de euro la nivelul Spitalului Judetean", a precizat Patriciu Achimas-Cadariu.
Daca dupa rectificarea bugetara vor mai fi bani, ministrul a anuntat ca va sustine si proiectul construirii unei noi cladiri pentru sectiile de pediatrie si boli infectioase ale spitalului judetean.
Mediafax.ro 

maternitatea arad patriciu achimas-cadariu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005073 (s)