News Flash:

INCREDIBIL! O femeie din Timisoara a fost plimbata intre mai multe spitale pentru un banal vaccin!

21 Aprilie 2015
1160 Vizualizari | 0 Comentarii
O timisoreanca a fost muscata de caine de un deget. Ce a urmat este incredibil! Femeia a umblat mai mult timp intre spitale pana a beneficiat de un vaccin. Medicii de la „Victor Babes” i-ar fi facut acest vaccin, dar organizarea spitalelor este facuta in asa fel incat unele unitati spitalicesti nu pot deconta acest vaccin decat in anumite situatii. Asa e legislatia mai nou, dorindu-se astfel evitarea internarii pacientilor, pentru a economisi fonduri, si tratarea lor in ambulator, la spitalele de urgenta.
Prin urmare, acest vaccin, la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes”, care nu este spital de urgenta, nu este decontat decat daca li se administreaza celor internati. La „Babes”, conform legislatiei in vigoare, nu poti face vaccinul si apoi sa pleci acasa. Aceste vaccinuri nu sunt decontate pentru cei care se adreseaza direct acestui spital atunci cand au o urgenta.
Spitale de urgenta pentru adulti in Timisoara sunt Spitalul Judetean si Spitalul Municipal. Aici se fac aceste injectii, iar in situatia in care cazul necesita internare, ori este mai grav, atunci se trimite la „Victor Babes”.
Este adevarat, pana nu demult, cei care erau muscati de caini veneau pentru un simplu anitetanos si la „Victor Babes”, dar reprezentantii unitatii spun ca noile norme nu le mai permit sa faca pacientilor aceasta injectie. Nu de alta, dar nu le deconteaza nimeni costul injectiei, decat daca pacientul este internat. Si nici nu aveti de unde sa cumparati respectivul vaccin, nu-l gasiti in farmaciii, de obicei se livreaza direct spitalelor, scrie tion.ro.
Practic, pacientul trebuie sa treaca prin urgente, la unul dintre cele doua spitale, iar la „Victor Babes” se poate face antirabic si chiar antitetanos. Se poate veni si cu bilet de trimitere de la medicul de familie, conform noului contract.
„Nu avem posibilitatea sa facem acest vaccin decat daca pacientii vin de la Urgente, pe muscatura de caine, atunci cand pacientul a fost vazut de Chirurgie si noi trebuie sa facem antirabicul. Atunci, la antirabic, putem sa-i facem si antitetanos. Acolo, la Urgente, la Judetean sau la Municipal, ori daca e copil la Pediatrie, la „Louis Turcanu”, acolo se face si antitetanos si toaleta plagii. Noi nu suntem si nici nu am fost spital de urgenta, suntem spital unic specializat. Inainte veneau pacientii si puteai sa-i internezi, acum nu mai poti sa internezi pacientii care nu vin prin urgenta, conform legislatiei, cu directionare, ori cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Cei de la Salvare stiu acest lucru si nu-l aduc direct aici, pentru ca eu nu am cum sa-l internez. Cei de la Urgente il evalueaza si il trimit”, spune Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului „Victor Babes” Timisoara.

o timisoreanca victor babes
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005054 (s)