News Flash:

INCREDIBIL! O bucata din autostrada Lugoj-Deva va fi DEMOLATA! Motivul este socant

13 Noiembrie 2015
2313 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada lugoj deva2
Dupa anuntul privind demolarea unei portiuni a autostrazii Orastie-Sibiu, in Romania se construieste artificial inca o autostrada de catre aceiasi italieni de la Salini Impregilo care urmeaza sa fie daramata. Cel mai grav este faptul ca studiul de fezabilitate pentru al doilea lot de autostrada ce urmeaza a fi demolat este realizat de aceiasi firma care s-a ocupat de documentatia portiunii de autostrada aflata intre Orastie si Sibiu.
Surse oficiale din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi au declarat pentru capital.ro ca o portiune din cei 17 km de autostrada, aflati pe lotul 2, cuprins intre Lugoj si Deva, anuntati a fi dati in folosinta la sfarsitul acestui an, ar putea fi demolata din cauza faptului ca s-a constatat folosirea materielor de slaba calitate ca si la autostrada Orastie-Sibiu.
„Avem un raport in urma unei expertize efectuata pe lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva. Materialele de constructii care ar fi trebuit puse in corpul autostrazii nu au fost gasite de experti, dar au fost platite de catre Compania Nationala de Autostrazi. In expertiza este precizat ca trebuie demolata o anumita portiune de autostrada pentru ca s-au constatat lucruri foarte grave. Am cerut o noua exepertiza pentru a stabili daca firma de constructii a respectat proiectul”, ne-au explicat sursele citate, potrivit ziuadevest.ro.
Luna trecuta, Compania Nationala de Autostrazi anunta posibila deschidere a traficului pentru 17 km de autostrada, la finalul acestui an, din totalul de 28 km aflati pe lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva.
Italienii de la Salini Impregilo, in asociere cu firme SECol SpA, in vara anului 2013 au castigat la pret de dumping constructie celor 28 km de autostrada intre Lugoj si Deva.
Chiar daca pretul constructiei lotului 2 al autostrazii Lugoj-Deva, in lungime de aproximativ 28 km, era evaluat, conform caietului de sarcini, la aproximativ 9,3 milioane de euro in medie pe kilometru, Salini Impergilo a venit cu o oferta de aproximativ 50% din pretul calculat. Salini Impregilo a castigat licitatia pentru suma de 562 milioane de lei, respectiv 4,56 milioane de euro in medie pe kilometru.
SF-ul pentru acest tronson a fost realizat tot de firma care a pregatit documentatia lotului Orastie-Sibiu
Studiul de fezabilite in baza caruia s-au licitat cele patru loturi de autostrada intre Lugoj si Deva a fost fost realizat de Diwi Consult International din Germania. Aceasta firma a incasat peste 12,6 milioane de euro de la Compania Nationala de Autostrazi, a predat documentatiile pentru loturile de autostrada Lugoj-Deva si Deva-Orastie-Sibiu, dupa care s-a facut nevazuta. Mai exact, in mai 2007 Compania Nationala de Autostrada a semnat contractul pentru realizarea studiilor de fezabilitate loturilor de autostrada Lugoj-Deva si Deva-Orastie-Sibiu. In momentul sesizarii problemelor pe autostrada Orastie-Sibiu, Diwi Consult International intrase in insolventa.
CNADNR confirma faptul ca exista note de conformitate privind tronsonul de autostrada executat
Oficialii CNADNR au transmis marti un comunicat de presa prin care confirma faptul ca exista note de conformitate privind tronsonul de autostrada executat.
„Lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva este un lot in constructie. In perioada 02.11 - 05.11., Directia Calitate din cadrul CNADNR SA si laboratoarele din cadrul DRDP Timisoara si DRDP Cluj au fost pe teren pentru a verifica lucrarile executate pana in prezent, aflate in diferite stadii de executie. Laboratoarele au recoltat probe din tronsonul de autostrada executat (materiale puse in opera), precum si din stocurile de materiale, fiind verificata si calitatea mixturilor asfaltice utilizate. Pana la acesta data, lucrarile sunt realizate in conformitate cu proiectul de executie si Caietul de sarcini, existand un numar de 4 note de neconformitate semnalate de catre Consultantul care asigura respectarea proiectului de executie pe acest contract. In functie de rezultatele primite de la laboratoare, cele 4 neconformitati vor fi stinse sau nu. Determinarile specifice de laborator efectuate de catre DRDP Timisoara, respectiv DRDP Cluj vor fi analizate, dupa care vor fi comunicate companiei. Precizam ca pentru perioada imediat urmatoare, desi exista firme specializate (ingineri FIDIC), CNADNR SA va monitoriza si verifica in paralel calitatea lucrarilor executate pe santierele de autostrazi si drumuri nationale aflate in prezent in executie”, se spune in comunicatul CNADNR.

orastie-sibiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006823 (s)