News Flash:

INCREDIBIL! Cum a pierdut Spitalul Judeţean Timis o suma imensa de bani!

29 Martie 2016
2313 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara1
Retehnologizarea marilor clinici de radiologie si imagistica este necesara, spune presedintele Societatii Romane de Radiologie
Presedintele Societatii Romane de Radiologie, dr. Florin Birsasteanu, propune Ministerului Sanatatii retehnologizarea marilor clinici din tara care au aceasta specialitate, efortul financiar fiind estimat la peste trei milioane de euro pentru fiecare unitate in parte.
„In calitate de presedinte ales al Societatii Romane de Radiologie, impreuna cu boardul Societatii, fac eforturi pentru a convinge Ministerul Sanatatii sa retehnologizam la nivel de an 2016 toate clinicile mari ale tarii. Un pachet de acest gen poate ajunge la trei-patru milioane de euro pentru fiecare clinica. Este un efort fantastic, dar cred ca cel putin in zona de formare, tinerii specialisti trebuie sa aiba acces la tehnologiile cele mai moderne”, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Florin Birsasteanu.
Presedintele Societatii Romane de Radiologie a adaugat faptul ca impreuna cu colectivul stiintific al acestui for medical s-a reusit punerea la punct a curriculei de pregatire pentru rezidentiat de cinci ani.
„Speram ca in viitorul foarte apropiat, specialitatea de radiologie si imagistica medicala sa revina la perioada de pregatire de cinci ani, pe care o aveam pana in urma cu sapte-opt ani, cand Guvernul Boc a reconsiderat aceste perioade de formare doar din considerente financiare. Perioada de cinci ani este suficienta si necesara pentru ca tinerii specialisti sa iasa pregatiti, astfel incat sa poata asigura la un nivel calitativ optim meseria aceasta, din prima zi de specialitate”, a punctat Birsasteanu.
Potrivit acestuia, Clinica de Imagistica si Radiologie a Spitalului Judetean Timis ar fi putut beneficia de cea mai moderna dotare, printr-un proiect de 10 milioane de euro destinat modernizarii Ambulatoriului spitalului, finantat din fonduri structurale, dar care a fost pierdut anul trecut, pentru ca nu s-a prezentat nimeni la niciuna dintre licitatiile organizate.
„In marele proiect de reabilitare a Ambulatoriului si de dotarea lui, partea de radiologie si de imagistica ar fi beneficiat de o parte foarte buna din acest proiect. Am fi avut sansa sa retehnologizam la cotele anului 2016 imagistica Judeteanului”, arata Birsasteanu. 
In prezent, Imagistica spitalului are doua aparate de computer tomograf functionale, cu o rezonanta magnetica ce are o vechime de 14 ani si care sunt depasite moral si tehnic.
Birsasteanu subliniaza ca nevoile Clinicii de Imagistica si Radiologie a Spitalului Judetean Timisoara, la standardele anului 2016, ar presupune fonduri de pana la trei milioane de euro.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006002 (s)