News Flash:

INCREDIBIL! Copilotul sinucigas NU AVEA VOIE SA PILOTEZE AVIOANE! Avea SCUTIRE medicala!

27 Martie 2015
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
Copilotul avionului Germanwings, care ar fi prabusit intentionat aeronava, marti, in Alpii francezi, avea o adeverinta medicala care il scutea de la serviciu, dar pe care a ascuns-o de angajatorii sai, potrivit procurorilor citati de New York Times in editia electronica.
Procurorii din Dusseldorf au anuntat vineri ca printre documentele gasite in timpul perchezitiei la domiciliul copilotului Andreas Lubitz se afla si o adeverinta medicala prin care era scutit de la serviciu din cauza unei boli. Adeverinta era insa rupta, iar Lubitz nu si-a informat angajatorii despre acest lucru.
Anchetatorii germani au mai precizat ca nu au gasit nici un bilet de sinucidere sau "vreun indiciu (de natura) politica sau religioasa" printre documentele descoperite in apartamentul lui Lubitz. "Totusi, au fost gasite documente care contineau informatii medicale ce indica o boala si tratamentul corespunzator (prescris) de medici", au precizat procurorii intr-un comunicat.
Potrivit Parchetului din Dusseldorf, citat de CNN, scutirea medicala includea si ziua in care Lubitz a provocat prabusirea avionului comercial, care circula de la Barcelona catre Dusseldorf si avea la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului.
Parchetul nu a precizat daca adeverinta medicala mentiona o boala fizica sau mentala, dar a afirmat ca Andreas Lubitz pare sa fi fost sub tratament medical de mai mult timp. Faptul ca Lubitz pare sa fi rupt scutiri medicale recente "duce la concluzia preliminara ca persoana decedata a ascuns boala de angajatorul sau si de mediul profesional".
Anchetatorii verifica situatia copilotului si a familiei sale, pentru a afla inclusiv daca acesta a suferit vreo depresie, probleme psihice, financiare sau in relatiile personale.
Presedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat joi ca Lubitz a trecut testele de sanatate si era apt de zbor. El a precizat insa ca in urma cu sase ani, cand Lubitz incepuse pregatirile pentru obtinerea licentei de pilot comercial, a intrerupt cursurile pentru cateva luni. El a adaugat ca, daca motivul era de natura medicala, regulile germane privind respectarea vietii private ar fi impiedicat dezvaluirea acestor informatii.
Andreas Lubitz, in varsta de 27 de ani, este suspectat ca a provocat intentionat prabusirea avionului Germanwings, marti, intr-o regiune muntoasa din sudul Frantei. Procurorul din Marsilia a declarat joi ca Lubitz a refuzat sa-i dechida usa pilotului si a actionat butonul de coborare a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intentie de a distruge acest avion.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005984 (s)