News Flash:

INCREDIBIL! Acesta este cel mai friguros loc de pe Pamant. Temperatura medie este de -50 de grade Celsius in ianuarie - FOTO

31 Ianuarie 2016
1746 Vizualizari | 0 Comentarii
Oymyakon
O localitate din Republica Rusa Yacutia este cunoscuta in lume drept „Polul Frigului“. Temperatura medie in luna ianuarie este de minus 50 de grade Celsiusaici, iar primavara dureaza numai o luna.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata in localitatea Oymyakon, din Yacutia, a fost de minus 71,2 grade Celsius si este considerata cel mai friguros loc de pe Pamant. Ironic, numele localitatii s-ar traduce prin „apa care nu ingheata“, desi daca arunci apa fierbinte, aceasta ingheata in aer. Ea se numeste astfel datorita unui izvor de apa termala aflat in apropiere. In Oymyakon, cel mai friguros loc de pe Pamant, traiesc nu mai mult de 500 de oameni, iar carnea de ren, de cal si pestele sunt alimentele de baza aici. 

Un singur magazin alimenteaza intreaga populatie, iar scoala (singura) se inchide numai atunci cand temepartura ajunge la -52 de grade Celsius.

In primul rand, cu haine foarte groase. „Imbracatul poate dura intre 8 si 10 minute. Eu port o camasa, un pulover subtire, o haina groasa cu puf de gasca (pe care am dat in jur de 1.000 de dolari, asa ca trebuie sa o port cel putin iarna aceasta), o pereche de pantaloni din lana, pantaloni obisnuiti, cizme de iarna din blana de reni, palarie de piele cu o captuseala de lana calduroasa si manusi din piele. Doamnele prefera haine mari de blana, caciuli din blana, cizme inalte din piele de ren. Tinerilor le plac gecile moderne, ei sunt mai preocupati de aspect decat de hainele calduroase“, a povestit jurnalistul Bolot Bochkarev, din Yacutia, pe site-ul askyakutia.com.

Locuitorii celui mai friguros loc de pe Pamant petrec cea mai mare parte a iernii in casa, iar copiii intra in contact cu aerul rece doar atat cat intra si ies din casa catre scoala. In zilele foarte friguroase, oamenii isi lasa acasa masinile personale si calatoresc cu mijloacele de transport in comun, care nu au fost niciodata oprite din circulatie, in ciuda temperaturilor foarte scazute.  

Durata unei zile poate varia de la trei ore in decembrie la 21 de ore pe timpul verii, care incepe la jumatatea lunii iunie si ia sfarsit la jumatatea lunii august. Singura zi de primavara este mai, cand au loc inundatii de obicei, iar anotimpul rece dureaza din octombrie pana in aprilie.

Galerie Foto

oymyakon2
polul frigului ianuarie oymyakon yacutia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005112 (s)