News Flash:

INCIDENTE la poarta Palatului Cotroceni

6 Noiembrie 2015
1171 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant
In jur de 20 de persoane au incercat sa vorbeasca vineri dupa-amiaza cu presedintele Klaus Iohannis ca sa-i transmita acestuia doleantele protestatarilor, oamenii fiind nemultumiti ca nu se regasesc pe lista reprezentantilor societatii civile care participa la consultari.
Alexandru Cautis este unul dintre protestatarii din Piata Universitatii care nu a fost invitat la consultarile de la Cotroceni. El s-a aratat nemultumit de felul in care Administratia Prezidentiala a intocmit lista participantilor la consultari.
"Sunt aici doar ONG-uri clasice, niciunul dintre acesti oameni nu a stat in Piata Universitatii", a sustinut Alexandru Cautis.
Rafael, solistul trupei Iris, a venit la Palatul Cotroceni, desi a declarat ca nu vrea sa participe la consultari si a transmis faptul ca protestatarii din Piata Universitatii au stabilit joi seara ca nu vor avea niciun reprezentant la consultarile de la Cotroceni.
Rafael a imbrancit un reprezentant al unui ONG care a venit la Cotroceni spunand ca reprezinta protestatarii din Piata Universitatii, solistul acuzandu-l pe acesta ca nu a luat parte la protest si ca a venit la Cotroceni doar sa vorbeasca in numele sau.
Oamenii care au venit sa vorbeasca cu presedintele Iohannis si nu s-au regasit pe lista invitatilor au afirmat ca au tot sunat in cursul acestei zile la Palatul Cotroceni sa li se spuna daca lista s-a intocmit, care sunt participantii si care au fost criteriile pe baza carora s-au formulat invitatiile la consultatii.
Oamenii au fost nemultumiti ca nimeni din Administratia Prezidentiala nu le-a raspuns, iar cei care au reusit sa intre in contact cu functionarii de la Cotroceni au fost dezamagiti de faptul ca nimeni nu a putut sa le spuna ce se intampla comunicandu-le ca nu au aceste informatii si nu stiu nimic despre acest proces de selectie.
"In Romania lucrului bine facut nimeni nu stie ce se intampla", spun doi barbati care au venit la Palatul Cotroceni purtand haine traditionale. Cei doi sunt de asemenea autorii protestului generat de construirea moescheei in centrul Bucurestiului si tot ei sunt aceia care au mers cu urechi de Micky Mouse la Palatul Victoria.
Majoritatea protestatarilor neinvitati au aratat ca au transmis Administratiei Prezidentiale cereri de participare la aceste consultari si au oferit chiar si numerele de inregistrare pe care le-au primit.
O parte dintre ei spun ca nu vor pleca de aici pana nu vor fi primiti de presedintele Iohannis.
Printre acestia solistul trupei Iris a spus ca va ramane la Palatul Cotroceni si isi propune sa nu-i mai lase sa intre la consultari pe aceia care nu au participat la protestele din Piata Universitatii, Rafael purta la gat un steag al Romaniei si avea in mana o portavoce si a imbrancit oamenii, jandarmii atragandu-i atentia.
Protestatarii care asteapta sa intre la consultari si care nu se regasesc pe lista oficiala acuza politizarea consultarilor dar si incercarea presedintelui Iohannis de a mima un interes pentru vocea societatii civile.
Nicusor Dan unul dintre cei care se afla pe lista oficiala a invitatilor a declarat ca va propune ca la Palatul Cotroceni sa se faca o tribuna si orice om care isi va dori sa ia cuvantul sa-i transmita presedintelui Iohannis intr-un interval de trei minute care sunt doleantele sale.
Nicusor Dan a mai spus ca toate opiniile care vor fi formulate de la tribuna ar trebui sa fie sintetizate si abia ulterior presedintele sa ia o decizie.
Unii dintre protestatari au pancarte si bannere cu mesajul " Strada este poporul liber, nu ONG-urile platite de Soros", "Strada nu are lideri, liderii sunt cei care au fost in strada" sau "Democratia este o minciuna". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007597 (s)