News Flash:

INCIDENT SOCANT in Sala Polivalenta din Cluj! Un copil de 9 ani a cazut in gol

13 Martie 2016
999 Vizualizari | 0 Comentarii
incident sala
Politistii clujeni au inceput cercetari pentru vatamare corporala din culpa dupa ce un copil de noua ani, care asista ca spectator la un meci de baschet, a cazut, sambata seara, de la o inaltime de circa patru metri, de la o tribuna a Salii Polivalente, si s-a ranit, fiind transportat la spital.
Purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Daniel Boie, a declarat, duminica, corespondentului MEDIAFAX ca verificarile includ atat conducerea Salii Polivalente, cat si antrenorul care insotea grupul de copii si parintii
minorului.
”Politistii clujeni s-au autosesizat si fac cercetari pentru vatamare din culpa in urma incidentului petrecut sambata seara in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, cand un copil a fost ranit. Nu s-a depus nicio plangere in acest acaz. Noi verificam circumstantele in care a avut loc incidentul si se solicita informatii atat de la conducerea Salii Polivalente, cat si de la antrenorul cu care era copilul si de la parintii acestuia”, a spus Boie.
Reprezentantii Salii Polivalente au declarat, duminica, la randul lor, ca un baietel in varsta de 9 ani a asistat, sambata seara, impreuna cu alti circa 20 de colegi de la sectia de juniori ai unei echipe de baschet, la un meci al echipei de seniori si a cazut de la o inaltime de circa 4 metri de la o tribuna.
”Baietelul a cazut in spatele tribunei retractabile, care se foloseste doar la anumite evenimente sportive. A ramas o gaura in urma constructiei. A fost un defect de constructie. Noi am sesizat de un an si jumatate constructorul, au intervenit dar nu au remediat. Trebuie sa stabilim exact cum s-a intamplat sa cada acel copil de la o inaltime de circa 4 metri. Nu vom mai folosi acea tribuna retractabila pana nu se remediaza problema”, au spus sursele citate.
Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj, Calin Lazar, a declarat si el ca baietelul a suferit un traumatism cranio-cerebral si si-a fracturat mana stanga, acesta fiind tinut in noaptea de sambata spre duminica in spital, sub supraveghere medicala.
”Mai ramane si duminica internat, sub supraveghere. I s-au facut toate investigatiile. Prognosticul este bun, nu pune probleme neurochirurgicale”, a spus Lazar.
Potrivit unui comunicat al Primariei Cluj-Napoca transmis, duminica, primarul Emil Boc a dispus constituirea unei comisii tehnice de ancheta coordonata de viceprimarul Gheorghe Surubaru care va stabili circumstantele si cauzele producerii incidentului, precum si responsabilitatile tuturor factorilor implicati (constructor sala, furnizor echipamente, organizator evenimente, administrare sala).
”De asemenea, comisia va dispune masurile necesare pentru a preveni astfel de evenimente in viitor”, se arata in documentul citat.
Sala Polivalenta din Cluj-Napoca a fost inaugurata in octombrie 2014, in urma unei investitii de circa 70 de milioane de lei. Este administrata de o societate comerciala si condusa de un Consiliu de Administratie numit de Consiliul Local Cluj-Napoca.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006657 (s)