News Flash:

Incident la Mina Lonea

29 Iulie 2016
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri1
Carbunele dintr-un abataj al Minei Lonea, din Valea Jiului, s-a autoaprins in subteran, la fata locului actionand astazi mai multi salvatori mineri care au ca misiune izolarea zonei si construirea unui dig ermetic astfel incat focul sa se stinga, in lipsa oxigenului.

Potrivit presedintelui Sindicatului "Muntele"Petre Nica, salvatorii care lucreaza pentru izolarea abatajului sunt ajutati de mai multi mineri care transporta spre acel loc de munca materialele necesare interventiei.
In opinia liderului sindical, aparitia "focului endogen", dupa cum este denumit de specialisti, este consecinta lipsei materialelor de lucru necesare in subteran pentru o exploatare sigura a stratului de carbune.

"Este rezultatul indiferentei guvernamentale si a prostului management al Complexului Energetic Hunedoara, pentru ca de lipsa materialelor de la locurile de munca noi am vorbit pana ni s-a uscat gura. In conditiile in care oamenii aceia nu au avut materialele necesare pentru a face inaintarea (in abataj, n.r.) conform normelor, au batut pasul pe loc, carbunele s-a autoaprins si iata rezultatul: inchidem aproape o mina pentru ca cineva nu vrea sa-si mai asume o functionare normala a acestora. Se pare ca lucrurile n-au mers in directia dorita, in sensul salvarii abatajului, si e nevoie ca acesta sa fie inchis si izolat prin innamolire. Lucrul cel mai grav este ca se va opri, probabil, inca un abataj de care este legat acesta, ceea ce va inseamna reducerea capacitatii de productie a Minei Lonea cu aproape doua treimi. Noi ne-am adresat ministrului Energiei si am cerut sa se decida daca minele vor fi sustinute sau inchise. E nevoie de materiale pentru asigurarea securitatii zacamantului, a securitatii oamenilor. Este nevoie de bani. Probabil, prin lipsa de interventie, decizia este una clara si anume, de a inchide minele", a declarat presedintele Sindicatului "Muntele". Acesta a fost prezent vineri dimineata la Mina Lonea, pentru a discuta cu minerii si a apreciat ca ar fi posibila oprirea a inca unui abataj, care este legat de cel in care a aparut autoaprinderea carbunelui.

carbunele minei lonea valea jiului petre nica focului endogen grav
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006635 (s)