News Flash:

Incep lucrarile in zona arenei Dan paltinisanu

27 August 2015
1235 Vizualizari | 0 Comentarii
zona stadion
Reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat miercuri inceperea unor noi lucrari in zona Stadionului „Dan Paltinisanu”, planuri prezentate inca de acum o luna. Autoritatile locale intentioneaza sa interzica circulatia masinilor si a motocicletelor in zona respectiva, unde vor fi amenajate o pista pentru biciclisti, una pentru plimbari cu rolele si o alee pietonala. In jurul pistelor ar urma sa fie plantati si 400 de noi arbori.
Oficialii Primariei Timisoara vor ca prin noile amenajari, pe langa faptul ca le vor oferi posibilitatea locuitorilor urbei sa faca miscare in aer liber, sa puna capat curselor de masini sau motociclete, motoarelor turate in scop distractiv la Stadionul „Dan Paltinisanu”.
Lucrarile din zona stadionului ar urma sa fie finalizate in decurs de o luna, potrivit reprezentantilor municipalitatii, scrie tion.ro.
„Avem o amenajare care a si inceput pe teren, in jurul Stadionului Dan Paltinisanu va fi interzis accesul mijloacelor auto, evident cu exceptia celor de interventie sau care duc jucatorii la meciuri, si toata acea suprafata din jurul Stadionului Dan Paltinisanu va fi impartita pe trei piste: una va fi dedicata plimbarilor cu bicicleta, o alta pista plimbarii cu role, skateboard samd. si o a treia plimbarii pe picioare, pietonilor. Pista de biciclete va avea 2 metri latime, pista de role de asemenea 2 metri si pista pietonala va fi de fapt o alee in adevaratul sens al cuvantului, cu latimea de 3 metri”, a explicat primarul Nicolae Robu.
In zona stadionului ar urma sa fie plantati si 400 de arbori cu aceasta ocazie, in jurul noilor piste ce vor fi create. In principal, autoritatile locale intentioneaza sa planteze tei, salcami si molizi, dar Robu spune ca nu s-a stabilit inca exact.
„Atat pe partea interioara, inspre stadion, cat si spre partea exterioara vom planta copaci, circa 400 de copaci, astfel incat aceste plimbari cu bicicleta, pe role sau pe jos, pe picioare, sa se poata face printr-un spatiu avand de o parte si de cealalta copaci. Mobilier urban nu e prevazut. In momentul in care copacii vor fi maricei vom avea banci sub ei, dar nu avem prevazute acum. Pe langa o oferta ultrasanatoasa pentru cei dornici de miscare vom si infrumuseta zona si, in plus, vom pune punct curselor de masini si motociclete organizate acolo”, a mai declarat edilul.

dan paltinisanu nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005143 (s)