News Flash:

INCENDIU in Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas. Vezi cine a declansat focul

14 August 2015
835 Vizualizari | 0 Comentarii
incendiu de miristwe
Un incendiu a izbucnit in Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas, judetul Harghita, din cauza unei tigari aprinse aruncate, cel mai probabil, de un turist, iar interventia este dificila din cauza zonei greu accesibile, pompierii carand apa in rucsacuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Directorul Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas, Hegyi Barna, a declarat presei, vineri, ca in zona de protectie integrala a parcului a izbucnit, joi, un incendiu, din cauza unei tigari aprinse aruncate, cel mai probabil, de un turist.
"Arde o suprafata forestiera, pasuni subalpine sub Varful Hasmasu Mare. Cel mai probabil, cineva a aruncat o tigara in prapastie si s-a aprins, iar focul se propaga de jos in sus. Am fost primii acolo, iar dupa aceea au venit voluntari, membrii composesoratului, pompierii, aproximativ 20 de persoane", a spus Hegyi Barna.
El a precizat ca, in urma interventiilor, incendiul a fost stins, ramanand doar cateva cioate fumegande, insa, din cauza unor focare ascunse intre stanci, a reizbucnit.
"S-a reaprins si se intervine din nou. Nu este apa in zona si nici nu este accesibila vehiculelor. Ne putem apropia doar la un kilometru si caram apa cu spatele. Focul urca, a ajuns la marginea prapastiei si este foarte aproape de marginea ei. Este o fasie subtire pe margine, unde focul trebuie tinut sub control", a precizat Hegyi Barna.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004879 (s)