News Flash:

Inca un patron cu probleme in Liga 1? Ioan Niculae, acuzat de DIICOT in "Dosarul Bica"

15 Decembrie 2014
1327 Vizualizari | 0 Comentarii
Ioan Niculae
Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, este implicat in dosarul in care fostul procuror-sef al DIICOT, Alina Bica, a fost arestata preventiv in dosarul retrocedarilor, scrie jurnalistul Robert Turcescu pe blogul sau. Potrivit acestuia, Niculae ar fi oferit 3,5 milioane de euro mita pentru tergiversarea unui dosar pana la aparitia prescriptiei
Fostul procuror-sef al DIICOT, Alina Bica, a fost arestata preventiv in 22 noiembrie pentru abuz in serviciu, in cazul unei despagubiri pentru un teren supraevaluat in Bucuresti in valoare de 60 de milioane de euro. Iar de aici, procurorii au urmat diferite fire care au dus la oameni importanti de afaceri din Romania. Potrivit jurnalistului Robert Turcescu, care a publicat pe site-ul personal o parte din rechizitoriul anchetatorilor, e vorba despre Ovidiu Tender, Dorin Cocos, Bogdan Buzianu si Ioan Niculae, finantatorul Astrei Giurgiu.
Potrivit blogului lui Turcescu, la pagina 3 a Ordonantei de disjungere a cauzei se vorbeste despre cazul lui Ioan Niculae, inculpat intr-un dosar de subminare a economiei nationale. Potrivit sursei citate, Niculae a intervenit pe langa Liviu Dragnea, vicepremier al Romaniei, pentru ca acesta sa discute cu Alina Bica pentru tergiversarea dosarului pana la aparitia prescriptiei. In respectiva Ordonanta se arata ca Niculae a platit 3,5 milioane de euro catre Bica pentru a realiza acest lucru, adaugand totodata ca o va sprijini pentru a deveni Procuror General. La randul ei, Bica a intervenit la nivelul procurorului de caz, cerandu-i sa opreasca investigatiile pe care le derula cu utilizatorul unui numar de telefon pe care il folosea Dragnea.
Dosarul ”Gaze ieftine pentru Niculae”
Dosarul pentru care Niculae cerea tergiversarea era cel in care a fost acuzat de DIICOT de subminarea economiei nationale. Numit de presa ”Dosarul gaze ieftine pentru Niculae”, dosarul il acuza pe Niculae de ”complot si subminarea economiei nationale" in care sunt acuzati circa 40 de sefi din cadrul Ministerului Economiei, ANRE si Romgaz pentru ca ar fi favorizat firma miliardarului Niculae, care a primit gaze la pret redus. Prejudiciul a fost estimat de procurori la 130 de milioane de dolari. Pe 23 iunie 2014, DIICOT a decis ca Niculae, alaturi de sotia sa, Domnita, si fiica sa, Adina Elena, sa fie pusi sub urmarire penala pentru infractiuni de sustragere de sub sechestru, instigare la abuz in serviciu si spalare a banilor.  
1,1 miliarde de euro este averea lui Niculae, potrivit Capital
Imediat, DIICOT a pus sub sechestru toate bunurile lui Niculae care au fost declarate la Fisc. Potrivit Evenimentul Zilei, averea lui Niculae e formata dintr-o casa intr-o zona rezidentiala a Bucurestiului, cu o suprafata construita de 1.859 metri patrati, un apartament pe Bulevardul Unirii din Bucuresti, plus alte noua terenuri in zone centrale ale Capitalei. Totodata, terenuri din Ploiesti, Busteni, Zimnicea sau din judetele Teleorman si Giurgiu au fost indisponibilizate. Alte cinci conturi deschise la banci au fost puse sub sechestru, la fel ca si actiunile detinute de Niculae la firmele sale, printre care Amurco Bacau, un combinat chimic, Interagro, cu afaceri in agricultura, Interagro SA, grupul de companii detinut de Niculae sau Zaharul Zimnicea, o fabrica de zahar.
Detalii pe ProSport.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007522 (s)