News Flash:

Inaugurare mult asteptata la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara

16 Octombrie 2014
1490 Vizualizari | 0 Comentarii
La Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara
La Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara a fost inaugurata, miercuri, o noua linie de dozare si distribuire a hranei. Personalul nu va mai umbla pe holurile institutiei carand oale si galeti ori saci cu paine, iar micutii internati in acest spital vor primi de-acum mancarea calda la pat. In plus, toate vasele vor fi dezinfectate inainte sa ajunga in mainile pacientilor.
Noua linie de dozare si distribuire a hranei de la Spitalul de Copii din Timisoara a fost inaugurata miercuri. Vorbim despre o investitie de aproximativ 400.000 de lei care a fost suportata de primarie.
„Este o linie moderna, automata, prin care copiii vor primi de acum incolo mancarea individual, in tavi termoizolante, urmand ca dupa ce servesc masa tavile sa fie spalate automat cu o masina foarte performanta. Noua masina de spalat nu doar spala, ci si dezinfecteaza, deci vasele sunt de o curatenie impecabila. Este o linie care ne situeaza intre primele zece spitale din tara care detin un asemenea sistem de dozare si distributie a hranei”, a explicat managerul Spitalului de Copii „Louis Turcanu”, Ovidiu Adam, citat de Tion.ro.
Cum decurgeau lucrurile inainte sa existe aceasta linie?
„Inainte, fiind un spital pavilionar, mancarea pornea de la bucatarie, de unde este pozitionata linia cea noua, catre sectii, in tot felul de recipiente de inox, in galeti, in oale, erau carate cu mana, cu spinarea, si se distribuiau de catre personal. Erau carate efectiv fizic. Acum toate lucrurile se petrec automat, si dozarea mancarii, portionarea, si transportul ei se face cu carucioare, deci tavile sunt puse pe niste carucioare, pe niste rastele mobile, si sunt duse la pat, fiecare bolnav primind cate o tava. Este vorba despre calitatea serviciilor pe care le oferim, pentru ca una este sa mearga mama sau copilul, daca este mai mare, cu gamela, si sa primeasca, sa i se toarne cate un polonic de mancare, si alta este sa primeasca mancarea la pat, in conditii de maxima igiena”, a povestit managerul spitalului. El a explicat ca, in aceste conditii, tinand cont ca mancarea se serveste pe sectii, la pat, sala de mese a fost desfiintata, mai ales ca spitalul se confrunta cu o criza acuta de spatiu.
In ceea ce priveste calitatea mancarii, reprezentantii unitatii spitalicesti spun ca pana acum nu au fost probleme.
„Calitatea mancarii a fost intotdeauna foarte buna la Spitalul de Copii. Noi n-am externalizat serviciul, noi ne facem singuri mancarea. Nici la igiena nu sunt probleme. Disconfortul era strict de aspect. Ati vazut in nenumarate randuri personalul nostru carand painea in saci, in spinare, si galetile in maini. Norma de hrana este de circa 12 lei pe zi si noi, prin faptul ca ne gospodarim singuri si gatim, n-am externalizat serviciul, ne descurcam bine, nu s-a intamplat pana acum sa primim niciun fel de plangeri”, a mai declarat Adam.
Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara are 501 paturi. Nu toti pacientii beneficiaza de noua linie, pentru ca o parte sunt bebelusi, sunt sugari, iar pentru ei exista o bucatarie speciala.
De aceasta noua linie de dozare si distribuire a hranei vor beneficia circa 250-300 de pacienti pe zi, estimeaza conducerea spitalului.

primarie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007567 (s)