News Flash:

Inaltpreasfintitul Ioan Selejan a fost intronizat ca Mitropolit al Banatului, in prezenta Patriarhului Romaniei

29 Decembrie 2014
1132 Vizualizari | 0 Comentarii
Inaltpreasfintitul Ioan Selejan
Banatul are mitropolit. Dupa ce a fost ales de Sfantul Sinod, in 16 decembrie, Inaltpreasfintitul Ioan Selejan a fost intronizat, duminica, ca mitropolit al Banatului. Patriarhul Romaniei, Preafericitul Daniel, a citit gramata prin care ierarhul, care a pastorit pana acum episcopia Covasnei si Harghitei, a devenit arhipastorul eparhiei Timisoarei.
Ceremonia a inceput de dimineata, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, cu o Sfanta Liturghie la care au participat mai multi inalti ierarhi, din toate partile tarii si multi credinciosi, dar si ministrul Apararii, Mircea Dusa, ministrul pentru Societatea Informationala, Sorin Grindeanu, ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, copresedintele Noului PNL Vasile Blaga si alte oficialitati de la nivel central si local.
„Activitatile actuale ale bisericii din aceasta zona trebuie multiplicate. Criza spirituala sau morala a societatii este amplificata de o criza economico-financiara, a crescut numarul parohiilor si al manastirilor sarace, care au nevoie de sprijin si intrajutorare. Trebuie identificate noi surse de sustinere a activitatilor pastorale. Trebuie intensificata cateheza ortodoxa pentru copii si tineri, dar si pentru adulti. Slujbele liturgice trebuie savarsite corect si complet. Esential ramane mesajul Evangheliei, iubirii milostive a lui Hristos. Ca intelept arhipastor al bisericilor din Banat veti constata ca iubirea aratata credinciosilor, preotilor, monahilor este sfanta. Hristos Domnul sa va ajute sa aveti bucuria lucrarilor duhovnicesti intru multi si binecuvantati ani”, i-a urat patriarhul Romaniei, Preafericitul Daniel, noului mitropolit al Banatului, scrie tion.ro.
In judetul Timis sunt 272 de parohii, care vor fi pastorite, de acum incolo, de Ioan Selejan.
„Doamne, azi ma chemi cu tine sa fiu pastor aici. Doamne, Ia-ma Tu de mana si Invata-ma sa fac primii pasi in aceste locuri binecuvantate de tine. De azi, Banatul va fi pentru mine pridvorul Raiului, de unde Doamne sa ne primesti pe toti, cei ce vom marturisi credinta in Preasfanta Treime, in Dumnezeu. Ajuta-ma ca impreuna cu cinstitul cler si credinciosi sa pastram acest loc in sfintenie si sa mai adaugam la el lacrimile noastre credincioase. Vin cu dorinta sincera si sfanta de a fi slujitorul lui Dumnezeu si al fratiilor voastre. Iubiti fii ai Banatului, de astazi veti fi in rugaciunile mele. Dumnezeu sa fie cu mine si cu toti cei ce astazi imi sunt incredintati spre pastorire”, a spus Ioan Selejan la intronizarea sa.

sfantul sinod preafericitul daniel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1361 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005130 (s)