News Flash:

In Ungaria s-ar putea reintroduce pedeapsa cu moartea

29 Aprilie 2015
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
viktor orban
Premierul ungar, Viktor Orban, s-a exprimat, marti, la Pecs in favoarea unei dezbateri pe tema reintroducerii pedepsei capitale in Ungaria, in cadrul unei conferinte de presa, generand critici din partea celorlalti lideri politici, relateaza MTI.
Subiectul reinstaurarii pedepsei cu moartea trebuie "sa ramana pe agenda", a declarat premierul ungar, Viktor Orban, marti, in cadrul unei conferinte de presa la Pecs.
Premierul a declarat ca legile ungare si pedepsele existente nu s-au dovedit eficiente pentru a descuraja criminalii. "Trebuie sa le fie clar infractorilor ca Ungaria va folosi toate mijloacele pentru a-si proteja cetatenii", a declarat Orban.
Dezbaterea cu privire la strictetea Codului Penal din Ungaria a luat amploare dupa recenta ucidere a unui tanar in sud-vestul Ungariei.
Coalitia Democratica (de stanga, aflata in opozitie) a declarat, ca raspuns la conferinta de presa a lui Orban, ca premierul a preluat tema pedepsei capitale ca un semn de bunavointa fata de partidul radical nationalist Jobbik. Csaba Molnar, vicepresedintele partidului, a subliniat intr-o declaratie ca nu numai ca pedeapsa cu moartea nu exista in Uniunea Europeana, dar ea nu exista nici macar intr-o singura tara europeana.
Partidul Egyutt a emis, de asemenea, un comunicat in care a afirmat ca, in urmarirea unui castig politic marunt, Orban a devenit "mai Jobbik decat Jobbik" si face declaratii mai radicale pentru a-si redobandi popularitatea. Egyutt a declarat ca premierul ar trebui sa fie constient ca astfel de initiative de reinstaurare a pedepsei cu moartea pot avea consecinte internationale juridice neprevazute si ar aduce excluderea Ungariei din UE.
Partidul Dialog pentru Ungaria (PM) i-a cerut premierului sa renunte la "jocul cinic" de a "fura ideile nebune ale Jobbik". Co-presedintele PM Timea Szabo a declarat ca rata criminalitatii ar putea fi redusa prin anchete mai eficiente, mai degraba decat prin cresterea pedepselor.

Antal Rogan, liderul grupului parlamentar Fidesz, a declarat ca o dezbatere pe tema pedepsei cu moartea este "legitima". Rogan a afirmat pentru postul public de televiziune M1 ca recenta ucidere a unui tanar pentru doar "22.000 de forinti" (73 de euro) este exact tipul de situatie care te face "sa te gandesti automat ca justifica pedeapsa cu moartea". O dezbatere publica este legitima pentru ca cetatenii ungari "nu au avut niciodata ocazia de a decide ei insisi in legatura cu acest subiect", a argumentat el, adaugand ca pedeapsa cu moartea a fost abrogata de Curtea Constitutionala si nu s-a organizat un referendum.
Mediafax.ro 

antal rogan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005249 (s)