News Flash:

In Timis, listele PNL de candidati pentru parlament au determinat retragerea a 18 primari din BPJ

25 Septembrie 2016
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
votare
Un număr de 18 primari au demisionat din funcţiile deţinute în Biroul Politic Judeţean al PNL, fără a părăsi partidul, în urma discuţiilor privind candidaţii de pe listele filialei liberale timişene la alegerile parlamentare din acest an. 

"Am încercat să aprobăm listele candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare, iar în şedinţa de BPJ (de joi seara, n.r.) nu ne-am înţeles şi am fost nevoiţi să amânăm decizia pentru marţi. Cvorum aveam şi după retragerea celor 18 colegi primari din Birou şi puteam decide, dar nu am vrut eu să procedăm aşa, ci am dorit să analizăm lucrurile la rece, să rămânem uniţi şi să ne asigurăm toate premisele pentru a câştiga alegerile parlamentare", a declarat, vineri, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu. 

Motivul nemulţumirii l-a constituit locul trei de la Camera Deputaţilor, revendicat de o parte dintre primari pentru un candidat din rândurile lor. Dacă li s-ar fi acceptat doleanţa, s-ar fi ajuns într-o situaţie de profund dezechilibru între cele două componente ale actualului PNL, respectiv, din patru locuri care sunt 100% eligibile, trei ar fi revenit unor candidaţi proveniţi din fostul PDL şi doar un loc pentru candidatul provenit din fostul PNL. 

"Nu era în regulă. Nu poţi merge pe ideea ca două forţe care sunt cvasi-egale să fie tratate în acest mod, una să ia trei sferturi, iar cealaltă un sfert. O astfel de abordare ar fi condus la nemulţumiri mari în rândul liberalilor din PNL istoric, evident, cu consecinţa neimplicării lor în campanie (...). În acest partid nu se acceptă lipsa de respect şi unii să fie şmecheri, iar alţii fraieri. Suntem egali", a spus Robu. 

Preşedintele liberalilor timişeni a punctat faptul că pentru locul trei de la Cameră a fost pomenit numele "unui coleg (primarul oraşului Deta, Petru Roman, n.r.) care ar trebui neapărat să fie pe locul acela". Pentru locul trei va fi un vot secret pentru toţi aspiranţii proveniţi doar din fostul PNL, marţi. 

"Pe locul patru poate fi reprezentantul primarilor, dar, fiind trimis în judecată primarul Petru Roman, nu mi-l pot asuma. Am vorbit cu conducerea naţională şi nu se validează candidaţi din această postură. Dacă am fi ştiut de la început, am fi evitat această situaţie", a detaliat Robu. 

Primarul Timişoarei consideră că şase locuri sunt eligibile, primele patru cu şanse de 100% şi altele două eligibile, dacă se munceşte "pentru PNL". 

"Dacă unii doresc să muncească în campanie pentru prieteni din PMP sau din altă parte, desigur, nu putem obţine şi celelalte două poziţii. Doar gândul că cineva are şi alte planuri, poate duce la o abordare diferită", a conchis Robu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005646 (s)