News Flash:

In fiecare judet va fi construit cate un camin pentru batrani

24 Aprilie 2016
1301 Vizualizari | 0 Comentarii
pensionare
Cinci deputati PSD au initiat un proiect de lege prin care vor fi infiintate camine pentru persoane in varsta la nivelul fiecarui judet pentru ca legislatia actuala nu prevede aceasta obligativitate, iar dreptul la protectie sociala a persoanelor in varsta nu poate fi garantat.
"In vederea asigurarii asistentei sociale pentru persoanele varstnice se infiinteaza la nivelul fiecarui judet, in coordonarea consiliului judetean, cate un camin pentru persoane varstnice", potrivit initiativei.
Semnatarii considera ca este necesara aceasta reglementare suplimentara pentru ca legea, in momentul de fata, ofera doar posibilitatea, dar nu instituie obligativitatea existentei unui camin pentru persoanele in varsta la nivelul fiecarui judet. Astfel persoanelor in varsta nu pe poate fi garantat dreptul la protectie sociala, potrivit expunerii de motive.
De asemenea, initiatorii afirma ca au inaintat structurilor asociative ale autoritatii administratiei publice locale proiectul de lege pentru consultare.
Proiectul de lege nu are prevazuta si o sursa de finantare pentru construirea caminelor de batrani sau o estimare a costurilor generate de implementarea proiectului.
Senatul este prima camera sesizata in cazul acestui proiect de lege, iar Camera Deputatilor este for decizional.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005616 (s)