News Flash:

In curand va aparea Teatrul Stela Popescu

2 Martie 2016
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
Stela Popescu
Se propune infiintarea unui nou teatru in Bucuresti. Noua institutie de spectacole va purta numele artistei Stela Popescu si va realiza spectacole coregrafice, de balet clasic si contemporan, dar si dansuri folclorice autohtone. Pentru functionarea noului teatru vor fi create 43 de noi posturi din care 6 de conducere. Proiectul de hotarare privind infiintarea noului teatru se afla in dezbatere publica.
Primaria Capitalei propune infiintarea Teatrului "Stela Popescu", institutie publica de cultura cu sediul in incinta Palatului National al Copiilor. Potrivit unui proiect de hotarare al Primariei Capitalei, noul teatru va avea ca obiect de activitate "producerea si prezentarea de productii artistice, in principal spectacole coregrafice, dar si muzicale, realizate in regim individual sau in parteneriat cu alte institutii de profil, publice sau private".
Organigrama noii institutii va cuprinde 43 de posturi din care 6 de conducere.
Activitatea Teatrului "Stela Popescu" va fi coordonata de catre Directia Cultura, Sport si Turism din cadrul Primaria Capitalei si va fi finantata partial de la bugetul local. De asemenea, institutia va realiza si venituri proprii din incasarile provenite din vanzarea biletelor si a caietelor program, dar si din inchirierea temporara a unor spatii, din donatii si sponsorizari.
Potrivit Regulamentului de Organizare si Functionare, Teatrul "Stela Popescu" va "detine un portofoliu de productii artistice de balet diferite, si realizeaza, in fiecare stagiune, cel putin patru productii noi care completeaza programele si reconfigureaza repertoriul existent".
Propunerea infiintarii Teatrului Stela Popescu" a fost facuta de Forumul Muzical Roman.
In prezent, in subordinea Primariei Capitalei mai functioneaza 14 institutii publice de cultura si de spectacole, patru dintre ele fiind destinate copiilor insa "niciuna dintre acestea nu are ca obiectiv principal sustinerea, dezvoltarea si promovarea spectacolelor coregrafice, baletului clasic si contemporan", se precizeaza in raportul de specialitate al municipalitatii.
Proiectul de hotarare privind infiintarea Teatrului "Stela Popescu" se afla in dezbatere publica. Pentru ca teattrul sa fie infiintat este obligatorie aprobarea proiectului de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

bucuresti stela popescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1359 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008469 (s)