News Flash:

In cateva zile incepe campania de vaccinare antigripala in judetul Timis

19 Noiembrie 2014
1257 Vizualizari | 0 Comentarii
Campania de vaccinare antigripala incepe in Timis de saptamana viitoare, dupa ce in farmacia Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis vor ajunge primele 2.300 de doze de vaccin.
"Acestea vor fi repartizate catre medicii de familie din zona arondata Timisoarei, care au in evidentele lor persoane cu risc mare de imbolnavire in sezonul rece, copii si varstnici de peste 65 de ani. Imunizarea va incepe de indata ce medicii de familie vor prelua vaccinurile", a declarat miercuri purtatorul de cuvant al DSP Timis Dana Spac. 
Potrivit acesteia, necesarul estimat pentru Timis, transmis catre Ministerul Sanatatii pentru acest sezon, este de 36.000 de doze de vaccin antigripal. 
Peste 4.200 de persoane din judet s-au prezentat in ultimele doua saptamani la cabinetele medicilor de familie, fiind diagnosticati cu diverse infectii respiratorii, viroze sau pneumonii, iar 235 dintre acestia au necesitat spitalizarea, dupa ce infectiile s-au agravat. 
Pentru prevenirea imbolnavirii in perioadele cu temperaturi scazute medicii recomanda imbracaminte adecvata, precum si accentul pus pe o igiena personala riguroasa. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006259 (s)