News Flash:

Imobilul de birouri UNITED BUSINESS CENTER 2 din ANSAMBLUL OPENVILLE TIMISOARA va respecta normele leed pentru cladiri verzi

24 Februarie 2016
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
UBC2 1
Grupul Iulius si Colliers International au incheiat, de curand, un parteneriat, prin care compania de consultanta va oferi suport in procesul de certificare pentru cladiri verzi a primului imobil de birouri clasa A din ansamblul multifunctional Openville Timisoara la care au inceput lucrarile. Astfel, United Business Center 2 (UBC 2) va respecta normele pentru certificarea LEED, fiind dotata cu sisteme, aparatura si echipamente de ultima generatie, cu un consum redus de energie, selectate special pentru a se alinia standardelor cladirilor verzi. 
Procesul de certificare va urmari si implementarea unor politici sustenabile de operare a cladirii, menite sa creasca eficienta costurilor cu utilitatile, dar si a confortului chiriasilor. UBC 2, care are o suprafata de 18.000 mp si 11 etaje, va fi finalizat in toamna acestui an, printre chiriasi numarandu-se Ness Software Engineering Services si policlinica REGINA MARIA.
Toate cele sapte imobile de birouri clasa A din ansamblul Openville, situat in imediata proximitate a Iulius Mall Timisoara, sunt proiectate sa respecte cele mai performante tehnologii si normele pentru cladiri verzi, iar prin arhitectura de inalta clasa si finisajele impresionante, vor impune noi standarde pe piata din Romania.
Grupul Iulius este preocupat in permanenta de alinierea proiectelor sale la standardele internationale de sustenabilitate. Pe segmentul office, cladirea de birouri clasa A United Business Center 1 din ansamblul Palas Iasi a primit certificarea LEED® Gold conform standardului international LEED for Existing Buildings: Operations and Maintenance, din partea U.S. Green Building Council (USGBC). Totodata, la Iasi se deruleaza in prezent procesul de certificare pentru cladiri verzi a intregului ansamblu Palas, conform standardului LEED Neighborhood Development, si a noului imobil office UBC 5, din acelasi complex urbanistic.
Totodata, reteaua nationala de mall-uri Iulius este singura din Romania certificata LEED. Certificarile, obtinute de fiecare dintre cele patru mall-uri Iulius din tara, au fost acordate pentru implementarea unor strategii si solutii practice si masurabile, orientate catre obtinerea unei performante sporite in: dezvoltarea sustenabila a amplasamentului, economii la consumul de apa, eficienta energetica, alegerea materialelor si calitatea mediului interior.
Sistemul de rating LEED, elaborat de USGBC, reprezinta cel mai important program destinat cladirilor, locuintelor si comunitatilor care sunt proiectate, construite, intretinute si operate cu scopul de a obtine o performanta imbunatatita din punct de vedere al sanatatii mediului si oamenilor. 

certificarea leed
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 33 queries | Mysql time :0.005291 (s)