News Flash:

Imigranti depistati de politistii de frontiera din Timis

14 Septembrie 2016
1302 Vizualizari | 0 Comentarii
imigrantii
Timis: 15 imigranti depistati de politistii de frontiera timiseni cand incercau sa treaca frontiera
Cincisprezece persoane - opt din Afganistan, patru din Kosovo, doi din Pakistan si un iranian - au fost prinse de politistii de frontiera din judetul Timis, dintre care 11 incercau sa intre ilegal din Serbia in Romania, iar patru sa plece, pentru a doua oara, spre Ungaria.
Potrivit Politiei de Frontiera, politistii de la Sannicolau Mare au observat, luni seara, un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste camp, incercand sa treaca ilegal frontiera din Serbia, pe directia localitatilor de frontiera Valcani-Beba Veche.
In acest fel au fost prinsi, in apropierea localitatii de frontiera Valcani, 11 barbati, care au fost transportati la sediul Politiei de Frontiera. Opt dintre acestia sunt cetateni afgani, doi pakistanezi, iar unul iranian, cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani, ei declarand ca au plecat din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.
Duminica seara, politistii de frontiera au depistat pe malul raului Mures, pe directia localitatii de frontiera Saravale, patru barbati care ulterior au fost condusi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, unde s-a stabilit ca sunt din Kosovo, solicitanti de azil cazati la Serviciul pentru Imigrari Timis, cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani.
Cei patru barbati erau la a doua tentativa de trecere ilegala spre Ungaria, ei fiind prinsi de politistii de frontiera si in 6 septembrie, cand pe numele lor au fost intocmite dosare penale pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei.
Toate cele cincisprezece persoane sunt cercetate pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, respectiv tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Doi imigranti s-au inecat, iar alti cinci sunt dati disparuti, in timp ce incercau sa traverseze Dunarea pentru a ajunge in Romania, a anuntat marti politia bulgara, relateaza agentia de stiri Novinite.
Corpurile celor doi imigranti au fost gasite plutind pe Dunare, in apropiere de satul Archar, din nord-vestul Bulgariei, a precizat politia.
Autoritatile sunt acum in cautarea a "doi baieti, doua fete si un barbat", care ar fi incercat sa traverseze Dunarea spre Romania si se presupune ca si-au pierdut viata.
Patru cetateni straini au fost retinuti dupa ce au fost reperati pe insula Dobrina, aflata in apropiere de malul bulgaresc, a declarat Dimitar Chorbadzhiev, seful departamentului local de politie de frontiera, citat agentia de stiri Focus.
Cetatenii straini, care se presupune ca ar fi din Irak, au indicat ca mai multe persoane s-au inecat in urma unui incident petrecut pe data de 8 septembrie.
Imigrantii ar fi platit pentru a fi transportati cu barca in Romania, insa una dintre ambarcatiuni s-a rasturnat, a declarat un oficial din cadrul politiei. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006200 (s)