News Flash:

IMAGINI FABULOASE! CASCADA MIRESII din Muntii Apuseni A INGHETAT!

5 Ianuarie 2017
1011 Vizualizari | 0 Comentarii
cascada miresii1
Cascada Miresii, una dintre cele mai spectaculoase din Romania, este inghetata de doua saptamani, dupa ce frigul s-a mentinut neintrerupt timp de o luna, iar razele soarelui au ajuns rar in zona in care se afla. Imaginea polara a devenit atractie pentru turisti si localnici.
Cascada Miresii s-a transformat, in urma temperaturilor foarte scazute, intr-o perdea de gheata de 18 metri inaltime, dupa ce temperaturile au coborat in mai multe zile sub 20 de grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Imaginea polara a devenit atractie pentru localnicii si turistii care vin in Muntii Apuseni, majoritatea pentru practicarea sporturilor de iarna. Cei care vin sa o vada nu pleaca pana nu isi fac fotografii cu impresionanta creatie a naturii, in zona aflandu-se mai multe unitati de cazare.

Cascada Miresii, denumită şi cascada "Pişoaia", este declarată rezervaţie peisagistică şi se întinde pe o suprafaţă de 2,5 hectare, aflându-se pe un prag stâncos de calcare cristaline de vârstă paleozoică, într-o pădure de fag şi arbori izolaţi de răşinoase.

Apa cade de la aproape 20 de metri înălţime şi oferă, în zilele călduroase, un ”spectacol” răcoritor şi privelişti liniştitoare.

Cascada se află în comuna Vidra, sat Nemesi, pe Arieşul Mic, la confluenţă cu pârâul Slatina, în imediata apropiere a drumului judeţean Mihoieşti-Avram Iancu. sursa: Mediafax.ro 

Galerie Foto

cascada_miresii2
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007684 (s)