News Flash:

Iata cate beneficii are ceapa pentru sanatate

9 Octombrie 2014
1384 Vizualizari | 0 Comentarii

Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii.

Exista mai multe varietati de ceapa: rosie, galbena, alba, verde si fiecare are propria sa aroma, unica - de la intensa la usoara. Ceapa poate fi consumata cruda, fiarta, prajita, uscata sau coapta. Aceasta este de obicei folosita pentru aroma sa in salate si se amesteca in diverse feluri de mancare.

Ceapa face parte din familia liliaceae, aceeasi familie ca si usturoiul, prazul, arpagicul, salotul. Exista peste 600 de soiuri de ceapa, care se intalnesc in toata lumea.

Ceapa contine enzime cu puternice proprietati anticance si reduce riscul de afectiuni cardiovasculare. Sulfidele din ceapa ajuta la reducerea tensiunii arteriale si colesterolului, iar peptidele sunt responsabile pentru intarirea oaselor.

Ceapa are si proprietati antioxidante, reduce inflamatiile si simptomele alergiilor. Este un aliat important in lupta impotriva gripelor, racelilor si infectiilor. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006172 (s)