News Flash:

Ia 2-3 lingurite de sirop din muguri de brad inainte de fiecare masa - O sa vezi ce bine o sa te simti dupa aceea - Va trata chiar si bolile de care nu stiai ca suferi

23 Octombrie 2017
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
sirop din muguri de brad
Mugurii de brad cresc in varful cetinii, la inceputul primaverii si se recolteaza in lunile aprilie-mai. Se pot recunoaste usor dupa culoarea verde-deschis. Mugurii de brad sunt recunoscuti pentru efectele lor benefice in tratarea bolilor de plamani, ajutand la calmarea tusei.

Cum se prepara siropul de muguri de brad

Aveti nevoie de muguri de brad proaspat culesi, zahar si apa.

1. Mugurii de brad se spala bine de praf si alte impuritati
2. Se pun in cratita in care urmeaza sa fierbem siropul si se acopera cu apa.
3. Cantitatea de zahar se pune in functie de cantitatea de lichid obtinut dupa fierbere. La 1 litru de lichid se pune 1 kg de zahar.
4. Se fierb mugurii aproximativ 20-30 min, dupa care se strecoara, se adauga zaharul si se pune din nou la fiert.
5. Pe masura ce va fierbe, siropul isi va schimba culoarea spre rosu-brun. Pentru a vedea daca este fiert, faceti urmatorul test: luati o lingurita de sirop, puneti-l intr-o farfurie si lasati-l sa se raceasca. Daca are consistenta mierii inseamna ca este fiert si il puteti lua de pe foc.
6. Siropul de muguri de brad se pune in sticle cat este inca fierbinte si se inchid ermetic. Se pastreaza in loc racoros, ferit de razele soarelui.

Beneficiile siropului de muguri de brad

Siropul de muguri de brad este bogat in vitamina C, ceea ce il face un tonic excelent pentru organism, fiind recomandat in tratarea anemiei. Se iau cate 2-3 lingurite inainte de fiecare masa, dizolvate intr-un pahar de apa.
Siropul muguri de brad stimuleaza digestia si pofta de mancare, regleaza activitatea nervoasa, atenueaza oboseala si stimuleaza sistemul imunitar.
Are efecte benefice in cazul brosnitelor cronice, atenueaza tusea, astmul bronsic, gripafaringitasinuzita si chiar tuberculoza.

Pe langa utilizarile interne, mugurii de brad au si utilizari externe:

– Cataplasme cu muguri de brad pentru dureri articulare: mugurii de brad se oparesc in apa fierbinte si se pun intr-un tifon, dupa care se pun pe zona dureroasa la limita suportabilitatii, se acopera cu folie alimentara si se infasoara intr-un prosop cald. Cataplasma se tine aproximativ 30-40 minute, dupa care se da jos, iar locul tratat va fi tinut la caldura inca vreo 15 minute.

– Baie cu muguri de brad pentru copiii care se imbolnavesc usor: se face o infuzie cu muguri de brad, 2 maini de muguri de brad se fierb in 5 litri de apa si se adauga in apa in care urmeaza sa fie imbaiat copilul. Aceste bai sunt excelente pentru tonifierea organismului si se recomanda a fi facute timp de 2-3 saptamani la rand.

Daca mai stiti si alte beneficii ale siropului de muguri de brad, nu ezitati sa ni le impartasiti si noua!

*Acest articol cu sfaturi despre remedii naturiste este doar cu scop informativ. Pentru un diagnostic si un tratament corect, va recomandam sa apelati la sfatul unui medic specialist.

calmarea tusei sirop sistemul imunitar gripa faringita sinuzita tifon
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006278 (s)