News Flash:

Hristos a Inviat! Mii de timisoreni au luat lumina de la Catedrala Mitropolitana

12 Aprilie 2015
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
PiaÅ£a Victoriei din TimiÅŸoara s-a umplut de oameni, sambătă seara, credincioÅŸii adunandu-se în număr mare la slujba de Inviere de la Catedrala Mitropolitană.
ImbrăcaÅ£i frumos, ca la ceas de mare sărbătoare, timiÅŸorenii au pornit spre cel mai însemnat lăcaÅŸ de cult ortodox din oraÅŸ, dornici să participe, conform tradiÅ£iei, la marele praznic al Invierii Domnului.
Biserica a fost plină, la fel şi treptele Catedralei şi platoul din faţă, soborul de preoţia abia reuşind să treacă printre oamenii veniţi să asiste la slujbă, scrie tion.ro.
„IubiÈ›i fraÈ›i È™i surori,
SpuneÈ›i celor care s-au jertfit pentru libertate aici, în faÈ›a acestei catedrale, că, deÈ™i TimiÈ™oara a fost fără È›ară în decembrie ’89, dar n-a fost nicio clipă fără Dumnezeu. Hristos a biruit È™i moartea lor.
IubiÈ›ilor, să împărtășim azi semenilor noÈ™tri lumină din lumina Invierii lui Hristos, iubire din iubirea lui Hristos, milă din mila lui Hristos.
Să ne aducem aminte și de cei răstigniți cu Hristos, să le aducem și lor vestea Invierii lui Hristos și nădejdea că și pentru ei S-a jertfit Hristos.
Mangaiere și celor de pe patul suferinței. Hristos să vindece ale lor răni cu scump Sangele Său.
Pruncilor, bună creÈ™tere È™i înÈ›elepciune, iar celor în varstă, nădejdea plină de bucurie a întalnirii cu Hristos Cel Inviat.
Tuturor vă doresc să aveÈ›i parte în aceste zile, de bucuria pe care a avut-o Maica Domnului cand L-a văzut pe Fiul Său Inviat.
Hristos a înviat!”, le-a transmis credincioÅŸilor IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, în prima sa pastorală de Sfintele PaÅŸti.

invierii domnului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005915 (s)