News Flash:

HAOS in gara Budapesta. Imigrantii iau trenurile cu asalt - VIDEO

2 Septembrie 2015
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
gara budapesta
Imigranti furiosi strigau marti "Libertate! Libertate!" si cereau sa poata folosi biletele de tren, dupa ce autoritatile ungare au suspendat temporar traficul feroviar in principala gara din Budapesta si au evacuat imigranti care incercau sa urce in trenuri catre Austria si Germania, relateaza AP.
Haosl a cuprins Gara Keleti din Budapesta, de unde mii de imigranti au plecat in ultimele zile cu trenul catre cele doua state membre UE bogate - destinatiile lor preferate in fuga din calea tulburarilor din Orientul Mijlociu si Asia. Biletele de tren au devenit extrem de populare in randul imigrantilor, dupa ce 71 de imigranti par ca murit sufocati, saptamana trecuta, intr-un camion unguresc care a fost gasit abandonat in Austria.
Europa a fost coplesita anul acesta de un aflux de imigranti - care fug din calea violentei si saraciei. Peste 332.000 de oamni au sosit pana in prezent pe continent, in timp ce intre statele membre UE exista dezacorduri puternice cu privire la gestionarea acestui val fara precedent.
Germania a acceptat mult mai multi imigranti decat restul celor 27 de state membre UE, iar in state de frontiera aflate in prima linie - ca Grecia, Italia, Macedonia, Serbia si Ungaria - au avut loc confruntari intre politie si imigranti, ciocniri intre imigranti, iar unele persoae au murit pe mare, in contextul in care mii de oameni traverseaza zilnic Mediterana in ambarcatiuni periculoase, in schimbul unor sume de bani platite traficantilor.
Confruntari au izbucnit marti dimineata la Budapesta, unde sute de imigranti impingeau catre portile metalice ori de cate ori vreun tren urma sa plece catre Viena sau Munchen, dar au fost blocati de catre politie.
Autoritatile au anuntat la difuzoare ca toate trenurile sunt suspendate pentru o perioada nedeterminata. Documentele imigrantilor au fost verificate, iar cei cu bilete de tren dar fara vize UE au fost dati afara din gara.
Afara, sute de persoane care au cheltuit sume importante pe bilete, scandau "Germania!" si "ONU!".
Un economist originar din orasul sirian Alep, Mohammed, in varsta de 24 de ani, a declarat ca nu a mai vazut un asemenea haos de cand a plecat din Siria. El si-a cumparat un bilet catre Munchen cu 200 de euro, dupa ce politia ungara i-a spus luni seara ca asa i se va permite sa plece. Insa, in pofida faptului ca a prezentat un pasaport sirian valid politistilor care pazeau peroanele, i s-a spus ca nu poate urca in tren deoarece nu are viza pentru Germania.
El a refuzat sa-si spuna numele de familie reporterului AP, facandu-si griji pentru eventuale repercusiuni asupra familiei sale, la Alep.
"Este o nebunie", a declarat Baba Mujhse, o voluntara cu dubla cetatenie egipteana si ungara, in Gara Keleti, tinand in brate un baiat despartit de familia sa in imbulzeala. "Aceasta (interdictie de calatorie) nu este o solutie la nimic", a subliniat ea.
Cateva ore mai tarziu, traficul feroviar a fost reluat pentru pasagerii cu documente "valide" de calatorie, dar nu si pentru imigranti.
Ministrul de Interne a anuntat ca peste 156.000 de "imigranti ilegali" au intrat in tara pana marti, dintre care aproximativ 142.000 au cerut azil, inclusiv 45.000 de sirieni. Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005101 (s)