News Flash:

Guvernul scoate Biserica din Codul Fiscal

21 Septembrie 2015
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
cod fiscal
Nici in 2016 preotii nu vor fi obligati sa dea bon fiscal pentru lumanari, nunti si botezuri. Noul Cod Fiscal introduce noi scutiri de dari la stat in cazul cultelor religioase din Romania, fara sa adauge nimic in plus ca impozitare. In schimb, persoanele fara venituri, cu unele exceptii, vor fi obligate sa depuna declaratie la Fisc pentru a li se calcula CASS-ul pe care il au de plata. Acelasi Cod Fiscal valabil din 2016 “are grija”, prin eliminarea taxei pe lux, si de pasionatii de iahturi sau de masini cu motoare de peste 3.000 centimetri cubi, de cei ce indragesc bijuteriile si hainele luxoase de blana, precum si de vanatorii impatimiti.
Cultele religioase se vor bucura de anul viitor, pe langa scutirile de care beneficiaza in prezent, de noi facilitati fiscale. Atunci cand au elaborat Codul Fiscal valabil din 2016, guvernantii s-au gandit, pe langa pasionatii de vanatoare, iahturi si masini de lux, si la fetele bisericesti care vor plati mai putin la bugetul de stat.
Reprezentantii cultelor religioase vor fi scutiti de impozit pentru sumele pe care le obtin din vanzarea de terenuri, cladiri si masini pe care le-au folosit in activitati economice, conditia fiind ca sumele respective sa fie utilizate pentru intretinerea si functionarea unitatilor de cult.
“Conform noului Cod fiscal, incepand cu anul 2016 cultele religioase nu vor mai fi impozitate nici pentru veniturile obtinute din vanzarea sau orice alta forma de cedare sau instrainare a activelor coporale cum ar fi terenuri, cladiri, masini si altele chiar daca acestea au fost folosite in cadrul activitatilor economice”, a explicat pentru gandul Eugenia Ion, tax manager la Contexpert Consulting.

cod fiscal eugenia ion
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006230 (s)