News Flash:

Guvernul a decis ca alegerile locale vor avea loc la data de 5 iunie

11 Februarie 2016
1132 Vizualizari | 0 Comentarii
alegeri prezidentiale 2014 2
Guvernul a alocat pentru desfasurarea alegerilor locale suma de 350 milioane de lei. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, suma este mai mare decat cea atribuita la alegerile precedente intrucat nu se mai utlizeaza fonduri de la bugetele locale.
El a explicat ca suma alocata in acest an este mai mare fata de sumele atribuite la scrutinele precedente din cateva motive. ''Nu se mai utilizeaza bani de la bugetele locale", a spus Suciu, care a mai precizat ca o alta noutate o reprezinta aparitia a 180 de operatori tehnici care introduc date suplimentare, cum ar fi CNP-ul, prin intermediul unui sistem operat de STS. Ei vor fi platiti la fel ca si membrii comisiilor electorale, adica 85 de lei / zi, a adaugat purtatorul de cuvant al Guvernului.
Astfel, in suma alocata de la bugetul de stat, sunt incluse si fondurile necesare pentru plata indemnizatiilor membrilor birourilor electorale de circumscriptie, ale birourilor electorale ale sectiilor de votare si ale aparatului tehnic auxiliar al acestora.
De asemenea, sunt incluse costurile de implementare ale Sistemului informatic pentru monitorizarea prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal. Totodata, un element de noutate a fost adus prin introducerea operatorilor de calculator in sectiile de votare ale caror indemnizatii sunt asigurate de la bugetul de stat.
Guvernul a decis miercuri ca alegerile locale vor avea loc la data de 5 iunie.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006678 (s)