News Flash:

Gruparea Stat Islamic este organizata ca un adevarat stat. Cine sunt conducatorii grupului terorist

11 Noiembrie 2014
1234 Vizualizari | 0 Comentarii
Organizatia Statul Islamic (SI), care controleaza teritorii vaste din Irak si Siria, are atributele unui adevarat stat, potrivit informatiilor ce au putut sa fie culese, in pofida opacitatii acestei grupari jihadiste sunnite conduse de catre Abu Bakr al-Baghdadi, relateaza AFP.
ORGANIZAREA GENERALA
"Structura (administrativa) a SI - atat la nivel regional, cat si transnational - are toate atributele unui adevarat stat", declara Aymenn al-Tamimi, un cercetator de la Middle East Forum.
Insa "personalitatea sefului sau", irakianul Abu Bakr al-Baghdadi, joaca un rol preeminent in functionarea gruparii. Soarta lui este nesigura, in urma unor informatii neconfirmate potrivit carora ar fi fost ranit sau ucis weekendul trecut in raiduri ale coalitiei internationale.
Daca al-Baghdadi este mort sau ranit grav, acest lucru ar deschide o perioada de incertitudine pentru organizatia SI, apreciaza al-Tamimi, care afirma ca nu stie cine i-ar putea lua locul.
- CALIFUL
Abu Bakr al-Baghdadi conduce atat gruparea jihadista, cat si "califatul" pe care l-a proclamat la sfarsitul lui iunie in teritorii irakiene si siriene pe care SI le-a cucerit.
El si-a dat singur titlul de "calif", liderul unui regim politic islamic care a disparut in urma cu aproape un secol.
Astfel, el se considera liderul tuturor musulmanilor din lume, carora le cere sa-i jure credinta si supunere.
- ADJUNCTII
Abu Muslim al-Turkmani este considerat adjunctul lui al-Baghdadi insarcinat cu Irakul, o tara in care gruparea a lansat o vasta ofensiva in iunie, cucerind teritorii de la nord si vest de Bagdad.
Abu Ali al-Anbari este insarcinat cu Siria, o tara in care gruparea controleaza, de asemenea, zone largi in nord si nord-est.
- COMANDANTUL MILITAR
Omar al-Shishani este comandantul militar cu cel mai inalt rang in cadrul SI. Acest cecen este usor de recunoscut dupa barba rosie stufoasa pe care o poarta.
- PURTATORUL DE CUVANT
Abu Mohammed al-Adnani este purtatorul de cuvant al gruparii si unul dintre reprezentantii ei de rang inalt. El se exprima prin intermediul unor mesaje audio lungi, difuzate de catre SI, care nu a publicat niciodata fotografii cu acesta.
- CONSILIUL SHURA
Consiliul Shura ar fi alcatuit din reprezentanti de rang inalt din cadrul SI. Acesta il consiliaza pe al-Baghdadi si pune in aplicare ordinele sale. Potrivit unor informatii, al-Baghdadi ar dispune de un Cabinet propriu.
- ALTE CONSILII
Potrivit unor informatii, ar exista si alte consilii, insarcinate cu probleme specifice, si anume militare, de securitate, financiare si de presa.
- ORGANIZAREA TERITORIALA
Gruparea a impartit teritoriul pe care-l controleaza atat in Siria, cat si in Irak - inclusiv anumite zone asupra carora nu detine controlul - in "wilayas" (regiuni administrative). Ele sunt conduse de catre guvernatori si au propriile structuri militare si administrative. ANALIZA de Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008802 (s)