News Flash:

Greva generala in administratia publica locala timp de o zi, pe 12 iulie

14 Iunie 2016
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
greva ghiseu
Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) va declansa in luna iulie greva generala la nivel national in administratia publica pentru ca guvernul a refuzat solutionarea revendicarilor salariatilor din primarii si consilii judetene, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Presedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca personalul care isi desfasoara activitatea in consiliile judetene si primariile de pe intreg teritoriul tarii a fost vadit discriminat in raport cu angajatii din administratia centrala in urma adoptarii OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016.
"Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA), reprezentativa la nivel national, a inaintat Ministerului Muncii notificarea privind declansarea conflictului de munca ca urmare a refuzului Guvernului Romaniei de a solutiona revendicarile salariatilor din primarii si consilii judetene. Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, personalul care isi desfasoara activitatea in consiliile judetene si primariile de pe intreg teritoriul tarii a fost vadit discriminat in raport cu angajatii din administratia centrala, care au beneficiat de cresteri salariale de pana la 70%. Constatand dezinteresul manifestat de catre reprezentantii Guvernului fata de problemele majore cu care se confrunta salariatii din sectorul nostru de activitate si fata de situatia disperata in care se afla acestia ca urmare a faptului ca sunt si raman cea mai slab platita si discriminata categorie de salariati din sistemul bugetar, FNSA a declansat conflictul colectiv de munca la nivel national in administratia publica”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Valer Suciu.
Potrivit acestuia, FNSA va organiza o greva generala de o ora in data de 5 iulie, o greva generala de o zi in data de 12 iulie si greva generala pe termen nelimitat incepand cu data de 19 iulie.
"Printre revendicarile FNSA se numara acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, acordarea voucherelor de vacanta, majorarea salariilor de baza ale functionarilor publici si ale personalului contractual din administratia publica locala cu 25 %", a mai spus Valer Suciu.
FNSA are la nivel national 35.000 de membri, functionari din primarii, consilii judetene si institutii subordonate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004746 (s)