News Flash:

GRESELI pe care le fac gospodinele cand prepara OMLETA

15 Septembrie 2015
1289 Vizualizari | 0 Comentarii
omletaa
Nu exista un fel anume de a face corect o omleta, insa exista multe modalitati prin care o poti ruina. Iata care sunt greselile pe care le poti face atunci cand prepari o omleta si cum sa le corectezi.

1. Nu bati bine ouale

Iei o furculita si le amesteci putin? Nu e suficient. Pentru o omleta buna, trebuie sa bati foarte bine ouale, eventual chiar sa le amesteci cu blenderul, pana obtii o pasta omogena, de un galben deschis la culoare.

2. Adaugi lapte

Daca adaugi mai mult lichid in omleta, ai toate sansele sa se lipeasca de tigaie si sa o arzi. Renunta la apa, lapte, smantana sau orice alt lichid si ramai doar la oua.

3. Folosesti o tigaie prea mare

Ouale vor forma un strat prea subtire, care se va rupe sub ingredientele cu care alegi sa-ti umpli omleta. Pentru o omleta de 1-2 persoane, foloseste o tigaie de marime medie, cu teflon.

4. Dai focul la mare

Nu faci altceva decat sao coci neuniform. Procedeaza in felul urmator: da focul la mediu, topeste untul si apoi gateste omleta incet.

5. Pui ingrediente crude in omleta

Daca ai de gand sa folosesti legume precum spanac, ciuperci, rosii sau mezeluri, gateste-le inainte sa le adaugi in omleta. In caz contrar, risti sa obtii o omleta prea apoasa, fara consistenta. (sursa: foodstory.ro)

omleta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008352 (s)