News Flash:

Gorghiu despre motiune: "Mingea e in terenul domnilor Oprea, Tariceanu si Dragnea"

20 Septembrie 2015
1242 Vizualizari | 0 Comentarii
alina gorghiu
Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, duminica, la Alba Iulia, ca daca motiunea de cenzura nu va trece nu pierde PNL, ci societatea din Romania care „este vazuta ca oaia neagra a Europei avand un prim-ministru inculpat”, adaugand ca mingea este acum in terenul lui Oprea, Tariceanu si Dragnea.
Alina Gorghiu a spus, intr-o conferinta de presa, ca PNL are nevoie pentru motiune si de voturi din partea parlamentarilor care acum sustin Guvernul Ponta, iar in acest sens vor avea loc in zilele urmatoare discutii privind sustinerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ponta.
"Ne lipseste un numar consistent de voturi daca vorbim doar de opozitie. Evident ca avem nevoie de voturi si din partea parlamentarilor care sustin Guvernul Ponta. In realitate sa stiti ca daca noi pierdem la vot la motiunea de cenzura si aceasta motiune de cenzura nu trece nu pierde PNL, pierde societatea din Romania care in acest moment este vazuta ca oaia neagra a Europei avand un prim-ministru inculpat, un prim-ministru al carui prim termen de judecata in dosarul legat de faptele de coruptie este luni. Va dati seama cam cum vor suna titlurile ziarelor si televiziunilor straine luni in momentul in care prim-ministrul va fi iar pe treptele Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa-si rezolve problema si, din pacate, refuza sa si-o rezolve ca persoana privata, insista, se incapataneaza sa-si rezolve din calitate de prim ministru” a spus Gorghiu.
Copresedintele PNL a adaugat ca nu doreste sa faca pronosticuri cu privire la sansele acestei motiuni pentru ca acum acest lucru nu mai depinde doar de Partidul National Liberal.
"Ceea ce a tinut de noi am facut, acum mingea este in terenul domnului Oprea, in terenul domnului Tariceanu, in terenul domnului Dragnea. Daca dansii au intelepciunea sa puna Romania peste interesele personale ale lui Victor Ponta si peste interesele PSD de a ramane la guvernare cu orice pret, cu orice risc de decredibilizare a tarii noastre, atunci vom avea o sansa de succes pentru romani, nu pentru noi. Dar vom vedea”, a mai spus Alina Gorghiu.
Intrebata de ce nu i se acorda prezumtia de nevinovatie lui Victor Ponta, Gorghiu a spus ca nu este vorba de prezumtia de nevinovatie, ci de credibilitatea premierului deoarece nu mai exista nici un sef de guvern in Europa in situatia lui Victor Ponta.
"Nu are nicio legatura cu prezumtia de nevinovatie. Eu nu am spus o secunda ca Victor Ponta este vinovat. Spun doar ca in functia de prim-ministru este nevoie de o persoana a carei credibilitate sa nu fie stirbita, a carei imagine sa fie plus valoare pentru statul roman (…)Nu mai exista nici un premier in situatia lui Victor Ponta in Europa”, a afirmat Gorghiu.
In alta ordine de idei, copresedintele PNL a adaugat ca saptamana viitoare vor incepe discutiile cu liderii politici pentru sustinerea motiunii de cenzura precizand ca nu vor fi negociate functii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004937 (s)